Felszólalás a Gimiért

2009.05.04. 11:39

Balogh Ibolya elnök semmilyen formában nem válaszolt a minden elérhetőségüket jegyző szülőknek. Titkárságán a szülők negyedik telefonhívása tájékán közölték, hogy az ügyben Balsay István alelnök adhat tájékoztatást, aki viszont azt mondta, hogy  az elnöki titkárságot keressék a szülők továbbra is. A szülők felszólásának szövegét megszereztük, álljon itt, mert a bicskei középiskola érdekében mondták volna el:

"Tisztelt Fejér Megyei Közgyűlés! A Vajda János Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola Szülői Munkaközössége, tantestülete és a diákok által elindított társadalmi összefogás híre - úgy véljük, Önökhöz is eljutott -, hiszen az országos sajtó orgánumaiban is helyet kapott. Figyelmükbe ajánljuk azt a számunkra igen fontos tényt, hogy Bicske városának számos civil szervezete, intézménye, vállalkozója és polgára tartja fontosnak a Gimi melletti kiállást.Természetesen ez nem mentesít egyetlen egy hivatalában lévő személyt sem a kötelezettsége alól! Mert mi kötelezettségüknek tartjuk, hogy ezzel a helyzettel mindaddig foglalkozniuk kell, amíg kézzelfogható, (de mint rutinos két gyermeket nevelő anyuka, úgy is mondhatnám: CSEKKEN BEFIZETHETŐ) megoldás nem születik!

Mindannyian, a bicskei kistérség minden lakója, közel 40 ezer Önöket megválasztó, Önöknek munkát adó ember kéri határozottan azt, hogy minden erejükkel a Vajda Gimi megtartásán, működésének anyagi feltételeinek biztosításán dolgozzanak.

Tisztelettel jelezzük, hogy a válságról és Gyurcsány-kormány teljesítményéről magunk is tudunk, naponta hallunk róla és a bőrünkön érezzük. Éppen ezért magyarázatképpen Önöktől, dr. Balogh Ibolya elnök asszonytól és dr. Tiborcz Péter alelnök úrtól nem ezen motívumok hangsúlyozását várjuk, bár valóban megkerülhetetlenek, hanem annak részletezését, hogy milyen lépéseket tesznek a mi iskolánkat fenntartó megyei közgyűlés vezetőiként. Egy mentőorvos sem arra kíváncsi a brutális balesetnél, hogy ki a felelős, hanem azt keresi, hogyan tud életet menteni. Most tehát minket is az 55 éves Iskola további sorsa érdekel. A megoldások. Hogyan értékelik a 400 diák, 37 tanár, számos család és egykor ott végzett diák kialakuló összefogását?

Kérjük, mondják ki azt, hogy nem leépítésről, iskola megszüntetésről van szó és kommunikálják a sajtóban is tájékoztatási kötelezettségüknek eleget téve. Kérjük, nyugtassák meg felelős vezetőként a kistérségünkben élő családokat, hogy a már idejáró fiatalok itt fognak végezni és minden évben nyugodtan be lehet íratni gyermekeinket a Vajda "első osztályába". Nyugtassák meg az évek, évtizedek óta itt tanító tanári közösséget és családjaikat, hogy a munkahelyüket nem veszítik el.

Önök, igen tisztelt közgyűlési képviselők, tervezik-e az Iskolánk anyagi támogatását magánemberként? Tudnak-e munkatársaik, barátaik körében olyan emberekről, akik fontosnak tartják a Vajda megsegítését magánemberként is? Meglátogatnák-e városunk középiskolájának diákjait egy fórumszerű beszélgetésre?

A helyi közösség életét jobbító, az élhető környezetet kialakító, védő és ápoló, a fenntartható növekedését megvalósító emberekre itt helyben is nagy szükség van, itt kell megteremtenünk azokat a feltételeket, hogy olyan generációk sorát nevelhessünk ki, aki úgy élik az életüket, hogy ezt a helyet olyan állapotban adhassuk vissza unokáinknak, ahogy az elvárható és ez a lánc ne szakadjon meg. Minden olyan lépés, ami veszélyezteti a helyi élet normális "gyakorlását", káros, tennünk kell ellene. Ha olyan gyerekeket nevelünk, akikben ezek a gondolatok szárba szöknek, nem kell, hogy "világhírűek" legyenek, hanem abban kell segítenünk őket, hogy megtalálhassák azokat a kis köreiket, ahol elégedettek, felelősségteljesek és boldogok lehetnek. Olyan élményekkel gazdagodjanak a legfogékonyabb éveikben, ami képessé teszi őket, hogy válasszanak, döntsenek... és mindezeket itt helyben kaphassák meg! A Vajda nem versenyistálló, nem elitiskola, egy tipikus kisvárosi átlaggimi ÁTLAGEMBEREKNEK, NEKÜNK, akik itt képzeljük el az életünket. Aki az átlagtól eltérőre vágyik, utazzék, de aki itt szeretne érvényesülni, annak itt kell erre megadni a lehetőséget. Ezért kell nekünk tennünk, nem is keveset..."

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása