"A virág nőni akar... engedd!" KvVM K-36-08-00224H jelű pályázat az illegális hulladéklerakók felszámolására – Rövid beszámoló

A beadott pályázat ütemtervében meghatározott feladatok részletezése és végrehajtása:

Az Összefogás Bicskéért Egyesület 2008. május 14-i Közgyűlésén hozott határozatának megfelelően 2008. június 1-től az oktatási intézményekkel és a városi könyvtárral felvettük a kapcsolatot a pályázatok, vetélkedők és előadások témáinak és időpontjainak összehangolásához a következő oktatási évre. (Könyvtár, Csokonai Iskola, Szent László Iskola)

Az Egyesület hagyományos nyári rendezvényén, 2008. augusztus 23-án közzétettük a már támogatással bíró pályázatot. A Saubermacher-Bicske Kft. részére sátrat biztosítottunk, ahol a  kft. három munkatársa a szelektív hulladékgyűjtésről, annak a hulladék csökkenésére gyakorolt hatásáról és a kezeletlen hulladék káros hatásáról tartott ismertetőt.

A Gyülekezeti házban ezúttal környezetvédelmi filmvetítést szerveztünk az érdeklődőknek. (Az egész napos rendezvényen, a különböző programokon - az egyesület tagságán kívül – kb. 250–300 fő vett részt.)

A Takarítási Világnap alkalmából a Nagy Károly Városi Könyvtárral környezetvédelmi vetélkedő és előadás sorozatot rendeztünk. (2008 szeptember) Négy korcsoportban a résztvevők száma 110 fő volt (Környezetvédelmi Totó). A kiállítást 260-an látták.

A Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola részére pályázatot hirdettünk a megtisztított területekre kerülő táblák tervezésére. A pályaművek leadási határideje 2009. április 15. volt. A beérkezett pályaművek (7 db) elbírálása 2009. április 22-én megtörtént.

A KvVM-hez beadott pályázatunkban jelölt 13 helyszínen felmért illegális hulladék-lerakók megszüntetésére a határidőt módosítottuk április 30-ig. Szakmailag ezt az időpontot, a ”tavaszi nagytakarítást” találtuk jobbnak. A tavasszal frissen takarított helyszíneken az újonnan telepített tiltó táblák reményeink szerint gátolják a hulladék-elhagyó magatartást.

A felszámolást megelőzően 2 alkalommal bejárást, felmérést, (fényképezést) végeztünk a felszámolási akciók tervezhetősége érdekében.

A civil szervezetek, oktatási intézmények és az önkéntesnek jelentkező sportegyesület  vezetőivel, a helyszín és ütemtervet egyeztetve öt tavaszi hétvégén 759 db 110 literes szemetes zsákot töltött meg az akcióban részt vevő 290 diák és 110 felnőtt. A távoli helyszínekre Groszeibl Zoltán személyszállító vállalkozó szállította a diákokat, ezzel a támogatással a munka hatékonysága jelentősen megnövekedett.

A hetenkénti kézi gyűjtést követően az építési jellegű törmeléket markoló- rakodó géppel is szükséges volt megtisztítani, így a gépi munka is megkezdődött. A beszállítás folyamatosan folyt a hétvégeken, szükség szerint hét közben is. A felszámolási akcióban 118.490 kg illegálisan lerakott hulladékot szállíttatunk be a Saubermacher Kft. bicskei telepére.

Az új tiltó-tájékoztató táblák határidőre elkészültek, és kihelyezésre kerültek. A felszámolást sikeresen végrehajtottuk. Az utógondozást megterveztük, végrehajtását szervezzük.

Összefogás Bicskéért Egyesület

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása