Áprilisi soros ülés

2009.05.12. 09:07

Tessely szerint ezzel a testület is szemléltette, hogy az elnyert 374 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásért hosszú ideje sok-sok ember, köztük Szántó János volt polgármester is rengeteg áldozatot hozott. A testület hitet tett arra, hogy a mintegy 70 milliós önerőn túl a felmerülő egyéb járulékos költségek előteremtéséért is mindent elkövet.

Módosították a helyi építési szabályzatot (HÉSZ) a Mavir Zrt. és az Italcamion Kft. kérésével összefüggésben. Előbbi 71 millió forintos társadalmi szerepvállalással, utóbbi pedig egy 15 millió forintos, a helyi tömegközlekedésben használható kisbusz felajánlásával növeli a város vagyonát. A Mavirtól várható pénzből útfelújításra, járdaépítésre, óvodabővítésre, a vasútállomás környékén a közterületek rendbetételére, valamint közvilágítás kiépítésére is futja. Az összeg nagysága miatt Tessely Zoltán szükségesnek érzi a lakosság tényszerű tájékoztatását és közmeghallgatás megszervezését.

Döntöttek a Deák Ferenc utcát és az Erkel Ferenc utcát összekötő gyalogoshíd azonnali felújításáról.

A testület a június 7-i bicskei búcsú helyszínéül az idén is a Kossuth teret jelölte meg. A korábbiakhoz képest annyi változás lesz, hogy az EP választások miatt, a Polgármesteri Hivatal és a Művelődési Központ közötti útszakaszt lezárják a búcsúsok elől.

A testület döntött a Rehabit Komplex Kft. épületbérletének módosításáról is. A testület a mozgáskorlátozottak foglalkoztatása miatt a bérleti díjból 50 százalék kedvezményt ajánlott fel, de ragaszkodik ahhoz, hogy az ott foglalkoztatottak fele bicskei lakos legyen, valamint hogy a kft. irodahelyiséget biztosítson a Mozgáskorlátozottak Vértes és Válvölgye Egyesületének.

Forrás: helyitema.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása