Igen, ismét Bicske Kupa volt. Immáron a kilencedik. Hagyomány és megújulás együtt. Tradicionális és modern harcművészeti stílusok megmérettetése. Hogy ki nyert? Aki – szó szerint – megküzdött érte. 3 nemzet 16 csapata, több mint 150 versenyző mérte össze erejét, kitartását, ügyességét. Rengeteg visszatérő, kedves ismerős ellenfél és sok új arc, akikből jövőre már visszatérő kedves ismerős lehet.


További képek a galériában...

Hosszú hónapok munkája, együtt gondolkodása, fárasztó szervezés, tervezés, egyeztetések az előkészítés során. Aztán 2 nap folyamatos pörgés. Több mint 50 lelkes önkéntes ember munkájának eredménye egy újabb sikeres nemzetközi sportesemény lebonyolítása. Péntek délutántól vasárnap délutánig jó volt látni azokat az arcokat, akikkel esetleg csak évente egyszer futunk össze, mert év közben másfelé visz az utunk, munkánk, életünk. De a „Bicske Kupa” hívó szavára összejövünk, hogy tegyünk valamit a gyerekekért, a sportért, a közösségért. Senkit nem kell noszogatni, mindenki végzi a vállalt feladatát, segít valakinek, vagy éppen azt nézi, mit tehetne még. Ha pedig épp semmi más feladat nem akad, akkor buzdítja a hazai csapat versenyzőit.

A verseny már évek óta hagyomány, amibe azért minden évben igyekszünk valami újat mutatni. Idén újdonságként kipróbáltunk egy számítógépes kivetítő rendszert, amely a visszajelzések alapján hatékonyabbá tette a verseny lebonyolítását, segítette a versenyzők felkészülését az egyes versenyszámokra. A tavaly sikeres rablóhús után idén serpenyős ízek között tobzódhattunk, pótolva a napközben feldolgozott kalóriákat. Ugyancsak új elem volt a sportcsarnok mellett megjelent „guruló tehénke” melyet bárki megfejhetett egy-egy pohár tej erejéig.

Immár hagyományosnak mondható a lézer gravírozott érmek sokasága, mely versenyünk egyediségét is mutatja. Menetrend szerint érkeztek a minden versenyzőnek járó ajándékcsomagok is. Újdonság volt, hogy külön is értékelésre került az első napi teljesítmény, így az első nap legeredményesebb csapatai tortát majszolva búcsúzhattak egymástól. A második napon legeredményesebb versenyzők tárgyjutalomnak örülhettek.

A verseny alatt és annak végén is több csapat mesterével, illetve tagjaival beszélgetve örömmel állapíthattuk meg, hogy rendezvényünk hagyományosan jó színvonalon került megrendezésre. Természetesen voltak észrevételek, melyeket igyekeztünk azonnal kezelni, a problémákat megoldani. Ahol ez nem sikerült helyben, ott megpróbáljuk azt a jövőre nézve feldolgozni és az építő kritikát köszönettel megfogadni.

Köszönjük annak a több tucatnyi cégnek és magánszemélynek, amelyek, akik hozzájárultak versenyünk sikeréhez!

És természetesen köszönet és dicséret a versenyzőknek, a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület csapatának, akik idén itthon tartották a kupát, hogy egy évig újra őrizhessük azt!

Köszönet sensei Metzger Antalnak, aki felkészítette a DHKSE versenyzőit, e mellett fáradhatatlanul irányította a verseny előkészítését, lebonyolítását és nem mellesleg jól is repül!

Jövőre, veletek, ugyanitt – a X. Bicske Kupán!

Szöveg: Timár Gábor (Gabóca)
Kép: Szverle Balázs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása