A 8771 választásra jogosult állampolgár közül 3323-an járultak az urnákhoz. Ez 37,80%-os részvételt jelent - jobb, mint az országos átlag (36,29%), de alulmarad az Unió összesített - 27 tagállamának - 43,01%-os szavazókedvéhez képest.

A Fidesz-KDNP Bicskén az 5. számú szavazókörben (Prohászka O. u.) volt a legeredményesebb (73,86%), míg az MSZP ugyanitt a leggyengébb (8,52%). A Jobbik három szavazókör kivételével mindenhol hozta a második helyet. Az MSZP után az MDF végzett 4,88%-kal a negyedik helyen, az újonnan induló Lehet Más a Politika - Humanista Párt pedig Bicskén is több szavazatot kapott, mint az SZDSZ. (Az eredményekről részletesen az Országos Választási Iroda honlapján.)

Írásban nyolc, telefonon ötvennél is több bejelentést tettek kampánycsendsértésről Fejér megyében - tudatta a Fejér megyei önkormányzat aljegyzője vasárnap késő délután.

www.bicske.info

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása