A Fejér Megyei Hírlap így ír: a Közép-dunántúli régióban 31 pályázó nyert pénzt az egészségügy fejlesztésére kiírt támogatási forrásokból, köztük a második legnagyobb összeget a Bicskei Egészségügyi Szolgáltató Központ, közismertebb nevén a rendelőintézet nyerte.

Káloz község az egészségügyi alapellátás fejlesztésére 15,8 millió forintot, Perkáta nagyközség az orvosi rendelő felújítására 12,6 milliót, Sárbogárd városa az alapellátás modernizálására 20 milliót, Székesfehérvár a Sarló utcai egészségcentrum korszerűsítésére 20 milliót, Vál község az egészségház kialakítására 60 milliót, a megyei önkormányzat a Sárbogárdi kistérségben az emelt szintű járóbeteg szakellátó központ fejlesztésére 398 milliót, míg Bicske a komplex egészségügyi központ fejlesztésére 374,5 millió forintot nyert el.

Bicskén helyi forrásokból eddig már közel félmilliárdot költöttek a rendelőintézet fejlesztésére. A most elnyert uniós pénzhez még 100 milliót hozzátesz az önkormányzat, így a teljes rekonstrukció közel egymilliárdba kerül - jelentették be pénteken.

A 2004-ben ismét a város fennhatósága alá került intézményben tíz szakorvos működött. Ma már 29 szakrendelésen fogadják a betegeket, számolt be dr. Balogh Gyula orvos-ügyvezető igazgató az eddigi eredményekről. A hiányos felszerelést kiegészítették, az épület állagát javították, ezután pedig az egynapos sebészet és a nappali kórházi ellátás megteremtésén dolgoznak. Rövidesen megkezdődnek a munkálatok, az építkezés idején a rendelés zavartalanul működik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása