Az ünnepeltek nem ünnepeltek

2009.06.11. 12:06

A hagyományoknak megfelelően, június első vasárnapján köszöntik a gyermekek neveléséért, oktatásáért sokat tevő embereket, "a nemzet rabszolgáit", a pedagógusokat. A kizárólag óvoda pedagógusokból és néhány szülőből álló résztvevő - mintegy húsz fő -, először a Szivárvány óvoda kis-középsős csoportjának műsorát tekinthette meg.

Tessely Zoltán köszöntőjében többek között vázolta, hogy a város anyagi gondjai miatt volt kénytelen csökkenteni a képviselő-testület az intézmények, köztük a gyermekintézmények költségvetését. Bár tudja, hogy a pedagógusok nem elsősorban a pénzért, hanem hivatástudatból végzik munkájukat. Hangsúlyozta, hogy a nehéz helyzetben döntő szerepet játszanak a kormány intézkedései. Idézett egy mondatot a Csokonai Általános Iskola reprezentatív szakszervezetének leveléből. A polgármesternek szánt, személyre szóló levelet a tantestület nevében írták alá a szakszervezeti tisztségviselők, melyben többek közt tájékoztatták a polgármestert, hogy az iskola pedagógusai, a város intézményeinek pénzügyi ellehetetlenítése miatt, nem tartják indokoltnak az ünneplést. Ezért nem kívánnak ünnepelni és nem vesznek részt a városi rendezvényen.

Az ünnepség keretében került sor az "Év pedagógusa" címek átadására is. 2009-ben ezt a címet Benedek Ignácnénak, a Szivárvány Óvoda nyugdíjba vonuló óvodapedagógusának és Némáné Nagy Júlia rajztanárnak, festőművésznek adományozta a képviselő-testület. A kitüntetéseket Tessely Zoltán polgármestertől vehették át az érintettek.

Forrás: bktvweb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása