Helyreigazítás

2009.07.01. 13:40

Valójában az történt, hogy a földalatti tűzcsapok fedelét a tűzoltás során egyszerűen nem tudták felnyitni a rendelkezésre álló, rendszeresített és szabványos eszközökkel, a lerakódott szennyeződések miatt.

A Fejérvíz Zrt. munkatársai először június 17-én az önkormányzattal együtt-, majd június 19-én a tűzoltósággal közösen tartottak ellenőrzést a nevezett területen található tűzcsapokon. Az oltóvízforrásokat 9 szempont szerint vizsgálták. A vizsgálat időpontjában a tűzcsapok mind a 9 kritériumnak megfeleltek.

A téves információ egy félreértésből adódott, ám rávilágított arra, hogy a fennálló probléma megszüntetésére és a hatékony tűzoltás érdekében a vízművek és a tűzoltóság a jövőben szorosabb és hatékonyabb együttműködési tevékenységet folytasson. Ennek érdekében a jövőben közös tűzcsapellenőrzést és konzultációkat végeznek, illetve a tűzoltóság olyan eszközöket vásárol, mellyel a földalatti tűzcsapok szekrényének felnyitása bármikor elvégezhetővé válik.

Győrik Szabolcs - Bicskei Tűzoltóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása