Szokatlan időpontban, csütörtök délelőtt fél 9-kor tartotta július 2-án, a júniusi soros ülését Bicske Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az igen hosszúra nyúlt ülésen döntöttek a Művelődési Központ igazgatói helyére kiírt pályázatról, melyre egy pályázat, a jelenlegi vezető anyaga érkezett be. A testület döntése alapján az elkövetkezendő öt évben is Nagyné Szita Erzsébet tölti be e posztot. Az általános iskola igazgatói helyére szintén egy pályázat érkezett. Ezzel kapcsolatban is született döntés, az iskola jelenlegi igazgatója, Bárányos József öt évre továbbra is betöltheti ezt az állást.

Döntött a testület egy új tanácsadó alkalmazásáról is. Információnk szerint a pénzügyi tanácsadó javadalmazását bruttó havi kétszázezer forint feletti összegben állapították meg, ezenkívül húszonötezer forint napidíj is jár majd a szakértőnek, tanácsiért.

Bár a bicskei GESZ (Gazdasági Ellátó Szervezet) megalakulásról még nincs konkrét időpont, azonban alapító okiratáról, feladat meghatározásáról már most tárgyalt a testület. Mint ismeretes, az új gazdasági szervezetre százmillió forintot tervezett a költségvetés, úgy tudjuk, hogy ebből az összegből közel húszmillió forint már elfogyott más célokra.

Szó volt az ülésén a tanuszodáról is, mely várhatóan augusztus 20-án megnyílik. Működtetését egy cég végzi 15 évig, az önkormányzat pedig - ismereteink szerint -, évi 60-80 milliót fizet a működtetőnek, majd csak ezután kerül át városi tulajdonba a létesítmény. Az uszoda igazgatója Nagy György, a BSZSE prominense lesz. Szó volt az ülésen az uszoda nyitva tartásáról és a belépődíjakról is. Úgy tudjuk, hogy a napi jegy 700 forintba kerül majd, de havi és éves bérlet megvásárlására is lehetőség lesz.

Napirenden szerepelt a Bocskai utca és a Bocskai köz, forgalmi rendjének megváltoztatása is. A tervezett változtatást azonban a rendőrség véleményének figyelembe vétele miatt nem fogadták el.

Döntött a testület arról is, hogy a jövőben soros üléseit -- a képviselők időbeosztásához alkalmazkodva -, pénteken délelőttönként tartják majd.

Korábban már hírül adtuk, hogy az önkormányzat likviditási gondjai miatt, kérdésessé vált a közalkalmazottak és köztisztviselők júliusi bérkifizetése. A gondok miatt százmillió forint hitelfelvételéről döntött a testület. Arról nincs információnk, hogy a hitelt elbírálta-e a hitel folyósítására felkért bank, azonban a bérek kifizetésére úgynevezett bérhitel folyósítása -- több, mint 30 millió forintos összegben -, megtörtént. Ennek köszönhetően az érintettek megkapták járandóságukat. Az ilyen hitel visszafizetésének határideje azonban egy hónap.

Forrás: bktvweb - D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása