Bűnügyi premier Bicskén

2009.07.15. 17:40

A polgár megérkezik a Kossuth út 2. szám alatt működő bankautomatához és harmincezer forint kivételét kezdeményezi. A tranzakció simán megy. Bankkártya visszajön. Bizonylat megérkezik. 30 ezer forint levonását rögzíti, ezt az sms csippantása követi. "Csak" a pénzt nem adja ki az automata.

Az ügyfél a pénzkiadó nyílásba tekintve észreveszi, hogy itt valami nagyon nem oké. Legjobb lesz, ha rendőrt hív. A perceken belül helyszínre érkező járőrök is megerősítik a számlatulajnak azt a gyanúját, hogy a pénzkiadó nyílásába fémszalagszerű eszközt helyeztek a buherátorok. A kamerát a művelet előtt leragasztották.  Az ismeretlen elkövető(k) alkalmasint egészen addig vártak, míg meg nem látták leshelyükről a telefont füléhez tartó és talán idegesen többször körültekintő embert. Leléptek, rendőrök megérkeztek. Az ügyfél megkapja a banktól a beragasztott pénzt.

- Minden hasonló esetben hívjuk a rendőrséget - hívta fel a Bicskén és térségében élők figyelmét Dr. Bazsó László alezredes -, ha nincs telefon nálunk, kérjünk a járókelőktől. A bankautomata környékét munkatársaim megérkezéséig ne hagyják el. Biztonságunk érdekében megtehetjük, hogy az arra járókat megkérjük, maradjanak velünk a járőr megérkezéséig - tette hozzá a rendőrkapitány.

Ha Bicske megvalósítja térfigyelő terveit, reméljük, letörik a bűnözői felbátorodásnak ez a formája is - véli szerkesztőségünk.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása