Hajnalra újabb vihar várható a reméljük nem is jó előrejelzések szerint, de ezért szedjük össze lakóhelyünk körül mindent, ami kárt okozhat vagy károsodhat.

Meg nem erősített hírek szerint a Kertváros egyes részein most sincs még villany, olvadnak le a hűtőládák.

A Batthyány-kastély parkjában 15-20 fát rongált meg a szélvihar mára virradó éjjel - tudta meg a bicske.info Vásárhelyi János úrtól.

Az ősparkban élő 2000 fa közül a nagy erejű szél elszáradt és élő ágakat szakajtott le, ahogyan azt Bicske főterén, vagy akár a plébánia előtt és a Hősök terén is megtette. Két hatalmas gesztenyefa két nagy ága a bicskei református temető 15 síremlékében tett kárt azokra zuhanva. A helyreállításon már dolgozik az üzemeltető cég - tudta meg a bicske.info Czirkelbach Viktor tűzoltó szolgálatparancsnok úrtól, mert a bicskei tűzoltók egysége dolgozott először ma a temetőben.

Bicske főtéren már munkába fogtak a közmunkások. Vásárhelyi János elmondta, hogy a korábbi esetekhez képest tegnap éjjel teljes fákat szerencsére nem csavart ki a szél. A jelenleg is káresetnél dolgozó bicskei tüzik pedig részletes tájékoztatást órákon belül ígértek a mára virradó éjszakai, nem egyszerű szolgálatról.

A tűzoltó szolgálatparancsnok elmondta, hogy az óbarki temetőben is kárt tett a viharban leszakadt ág, egy fejfát döntött ki. Mára virradó éjjel két tűzoltó autó egyfolytában ment. A 811-es úton Vértesboglárig 115 nagyobb faágat tett félre a bicskei tűzoltó egység a balesetmentes közlekedés érdekében kb. három órás munkával. A tartalék autó legénysége az 1-es főút mentén valamint Zsámbék és Mány térségében tett rendet kidőlt fákkal és leszakadt ágak ügyében. Hajnalban kettő óra pihenő, reggel hat órától egyfolytában csörögni kezdett a telefon a Bicskei Tűzoltóságon, mert a megébredt emberek  akkortájt észlelték környezetük negatív változásait. Autóra dőlt szilvafa. Pincére szakad fűzfa. Leszakadt villanyvezetékek.

Dacára minden előrejelzésnek, jó éjszakát és nyugodt szolgálatot kívánnak a bicske.info szerkesztői és olvasói!

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása