A Káposztásban több mint féléves csúszással felépült és hetek óta próbaüzemben működő, valóban impozáns létesítmény átadási ünnepsége - több mint félórás késéssel -, csütörtökön, nem sokkal dél után kezdődött a mányi mazsorettek és a bicskei Fesztivál Fúvószenekar nyitó műsorával. A testvérvárosok megjelent képviselőit és a megjelenteket Sulyokné Guba Judit bizottsági elnök köszöntötte. A helyenként akadozó moderálását követően, Tessely Zoltán polgármester ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a képviselő-testület Fideszes és Összefogásos képviselőinek azért, hogy döntésükkel elősegítették az uszoda mielőbbi elkészültét. Hangsúlyozta, hogy a hely, ahol ma az tanuszoda áll, több szempontból is jelkép. Egyrészt mert mutatja, hogy összefogással, közös akarattal megvalósíthatók az elképzelések, vágyak, másrészt azért, mert a létesítmény körülötti helyből is látható, van lehetőség még bőven Bicskén a fejlődésre, fejlesztésre. - Ilyen lehetőség például az Egészségügyi Szolgáltató Központ korszerűsítése, ezen belül az egy napos kórház kialakítása, vagy a pályázati lehetőségre váró térfigyelő kamerarendszer kiépítése - mondta a polgármester. Remélem - folytatta megnyitó beszédét Tessely -, hogy a gazdasági válságból Bicske és a bicskeiek nem vesztesen, hanem nyertesen kerülnek ki.

Beszédét követően az új létesítményt a helyi egyházak képviselői szentelték meg, illetve mondtak áldást rá. Tóth Tamás plébános annak a reményének adott hangot, hogy a mai, mosolyszegény világunkban ez az intézmény talán abban is segít majd, hogy sportolás közben az emberek megtanulnak egymásra mosolyogni is.

Ezután került sor a szalagátvágására, melyhez Tessely Zoltán a testvárosi küldöttségek képviselőinek segítségét kérte, majd a tanuszoda kulcsát vehette át Obreczán Lászlótól, a kivitelező és az intézményt működtető Kerex Kft. ügyvezetőjétől.

A protokolláris rész után a jelenlévők belülről is megtekinthették a tanuszodát, ahol Kósz Zoltán olimpiai bajnok, volt vízilabdázó a rendezvény díszvendége, pár szavas köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy a most átadott létesítmény sok úszótehetséget, köztük vízilabdázót nevel majd a jövőben. A késő estig tartó rendezvény, különböző vízi, szárazföldi és légi bemutatóval, programmal folytatódott.

A tanuszoda - amely az úszó- és a tanmedencén kívül magában foglal pezsgőfürdőt, finn és egy infraszaunát, fitness és konditermet, öltözőket -, augusztus 21 és 23 között 10-19 óráig, 50 %-os kedvezménnyel várja a látogatókat. Az iskolai időszakban pedig reggel 6-8-ig, illetve16- 21 óráig, valamint hétvégeken 9.15 és19 óra között várják az úszni vágyókat.

Forrás: bktvweb - D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása