Új jegyzőt választottak

2009.09.22. 09:54

Eredetileg tizenheten éltek a képviselő-testület által, a város jegyzői posztjára júliusban kiírt pályázati lehetőséggel. Közülük menetközben négyen visszaléptek. A pályázók között két bicskei, a polgármesteri hivatalban már régóta dolgozó köztisztviselő is megpályázta a városi jegyzőséget. Vakánné Petrovics Ildikó aljegyző, aki tizenegy hónapon keresztül ellátta a jegyzői teendőket is, és Dr. Facsar Mihály irodavezető, aki jogi végzettséggel is rendelkezik.

A rendkívüli ülésen az MSZP képviselői titkos szavazást kértek, mellyel a testület többsége nem értett egyet. Emiatt az ülésen résztvevő szocialista képviselők elhagyták a tanácskozótermet, a szavazáson nem vettek részt.

A képviselő-testület ezt követően választotta meg a város jegyzőjévé Dr. Orbán Ferenc büntetőjogászt, nem bicskei lakost, akinek információnk szerint közigazgatási gyakorlata nincs. A megválasztott új jegyző október 5-én áll munkába, aki legfontosabb rövidtávú feladatai közé sorolta a hivatali struktúra "átalakítását".

Mint arról már korábban hírt adtunk, Molnár Julianna címzetes jegyző közös megegyezéssel szeptember 30-ig tölti be a jegyzői tisztet abban az esetben, ha a testület szeptember 25-ig átutalja számára a közös megegyezésben szereplő végkielégítést.

Forrás: bktvweb - Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása