Települések tüntetése

2009.10.10. 10:44

Tisztelt Bicskei Polgárok!

Az elmúlt időszakban több helyről hallhattunk a 2010 évi költségvetésben tervezett lakossági megszorításokról.

A Kormány - sok egyéb megszorítás mellett - az önkormányzatokon keresztül az emberektől, 85 milliárd forintot szándékozik elvonni, de vannak szakemberek, akik 120 milliárd forintról, megint mások 180 milliárd forintról beszélnek.

Mivel ez a tervezet az oktatást, a gyermekétkeztetést, a közlekedést, az egészségügyet és a nyugdíjrendszert is érinteni, így kimondható, mindenkit hátrányosan érint majd.

Az oktatás finanszírozásából 60-65 milliárdot vonnának ki, ami a béreket és az oktatás színvonalát fogja érinteni, további elbocsátásokat eredményezve.

A költségvetés tervezetében még mindig szerepel az, hogy 17 milliárd forintot venne el a gyermekétkeztetéstől, amikor a gyerekek jó része csak az iskolában jut meleg ételhez.

Az átalakítások nélküli pénzkivonás a közösségi közlekedés területéről, tönkreteheti a vasúti közlekedést, ami szintén mindnyájunkat érint.

A kormány tovább csökkentené az egészségügy támogatását, miközben már idén is hatvan milliárd hiányzik a rendszerből.

Az iparűzési adó visszatartása a teljes jövő évi gazdálkodás tervezését ellehetetleníti a településeken.

Ezért szeretném felhívni a lakosság és minden önkormányzati munkában érintett személy figyelmét Kósa Lajos - Debrecen polgármesterének és a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének – kezdeményezésére, a 2009. október 10-én, 11 órakor a Parlament előtt megtartásra kerülő, „Települések tüntetése” gyűlésre.

Ezen a polgárok nyíltan kifejezhetik a tervezettel és annak mindenkit érintő következményeivel kapcsolatos véleményüket.

A helyzet fontossága miatt kérem Önöket, amennyiben egyetértenek a kezdeményezéssel, úgy vegyenek részt személyesen is az eseményen.

Igény szerint segítséget kívánunk nyújtani a helyszínre jutás szervezésében, önköltségi alapon.

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 20 / 983 58 00   20 / 957 54 63.

Bicske, 2009. október 8.

Üdvözlettel: Tessely Zoltán Polgármester

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása