A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elsőszámú vezetője Kisteleki István, az MLSZ elnöke és a hazai szövetség vezérkara társaságában látogatott el Felcsútra, ahol Orbán Viktor volt miniszterelnök, az akadémia alapítója köszöntötte.

A díjat az ötvenes évek magyar válogatottjának csapatkapitánya, a 2006 novemberében elhunyt Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegve alapította meg a FIFA, és első alkalommal 2009 decemberében, a szervezet gáláján adják át annak a futballistának, aki az elmúlt évben a legszebb gólt szerezte.

“Fontos, hogy méltóképpen emlékezzünk azokra a nagyságokra, akik emblematikus alakjai voltak a labdarúgásnak, és nevüket megőrizte a sportág történelme. Puskás Ferenc nem csupán egy kivételes tehetséggel bíró játékos volt, aki számtalan díjat nyert pályafutása során, hanem nagyszerű ember is. A FIFA éppen ezért örömmel jelenti be, hogy e kiváló futballista nagysága előtt tisztelegve Puskás Ferenc emlékének szenteli ezt a díjat” – fogalmazott Joseph S. Blatter az ünnepélyes bejelentésen.

A FIFA elnöke és Puskás Ferenc özvegye, Erzsi néni- Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy nagyon szépen köszönöm – fűzte a FIFA elnökének szavaihoz meghatottan Puskás Ferenc özvegye, Erzsi néni.

A Puskás-díj nyertesét a fifa.com olvasói választják ki. A FIFA futball-bizottsága minden évben kiválasztja az esztendő tíz legszebb találatát, majd ezek videói megjelennek a szervezet hivatalos honlapján, ahol az olvasók szavazatai alapján alakul ki a végeredmény. A nyertesnek járó díjat idén a FIFA december 21-i gáláján adják át – a győzelemért járó trófeára minden évben rágravírozzák a jutalmazott futballista nevét.

Forrás: Kesport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása