Két új fejlesztési tervről szólt tegnap este a közmeghallgatás: az egyik a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. beruházása, melynek során - a már meglévő 120-assal párhuzamosan - egy 400 kV-os elektromos hálózat és trafóállomás épülne. A lakossági és képviselői kérdésekre válaszolva  a cég igazgatója, Kovács Gábor elmondta: minimális zajhatással jár majd a trafóállomás működése, valamint az elektormos hálózat sugárzása - elmondása szerint - a rendeletben meghatározott érték alatti lesz, amelynek nincs kimutatható egészségkárosító hatása.  A Martonvásár és Bicske közti szakasz összekötését a másik oldalról már elkezdték - tette hozá Kovács, akinek több, az építés elemeinek szállítását taglaló kérdést is feltettek. Az építkezéshez szükséges anyagok nagy részét vasúton hozzák Bicskére, a többit közúton, de mint említette, szerinte ez nem terheli majd túl az utat. Ha mégis kár keletkezne, akkor a kivitelező a szerződés szerint rendbeteszi azt.

A hálózat fejlesztése szinte bármilyen megnövekedett áramigényt kielégít majd - akár a Budapest Gate projektjeit is, amellyel kapcsolatosan az egyik korábbi polgármesterjelölt, Mészáros András felvetette: szerinte ki kellene vinni a városból a trafóállomást, s ha ehhez elkerülő út kell, hát építsék meg. Sikabonyi Miklós, a Vál Völgye Környezetvédelmi és Tájvédelmi Egyesület elnöke azt szerette volna megtudni, vajon érinti-e a hálózat kiépítése valamelyik természetvédelmi területet, de erre a cég vezetője nem tudott válaszolni. A második pont a szeméttelep bioerőmű építési terveiről szólt, erről is hamarosan beszámolunk.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása