A 430 fős iskolában a tanulók 25-30 százaléka betegedett meg, öt személytől vettek mintát, és háromban mutatták ki a vírus jelenlétét. A fenntartó Fejér megyei önkormányzat az ÁNTSZ-szel konzultálva ezért kedden este az intézmény teljes bezárásáról döntött. Az iskolához tartozó kollégiumból is hazaküldték azokat a diákokat, akik a Perczelben tanulnak.

Ottjártunkkor csak a táblára felírt szöveg emlékeztetett arra, hogy reggel még tanítás folyt az épületben. Egy héten át, november 18-áig üresek is maradnak a folyosók, ez idő alatt eldőlhet, szükség van-e fertőtlenítésre. Az igazgató bízik abban, hogy ennyire nem rossz a helyzet: előfordulhat, hogy meg kell hosszabbítani a zárva tartást, egyelőre viszont inkább azon gondolkodnak, mikor tudják pótolni a kieső tanórákat.
- A betegek közül eddig senki nem került kórházba - mondta el fehérvári sajtótájékoztatóján a fenntartó Fejér megyei önkormányzat aljegyzője, Molnár Krisztián. Az  iskolaigazgatótól azt kérte, folyamatosan tartsa a kapcsolatot a beteg gyerekek szüleivel, így tudják felmérni, valóban súlyos járványról van-e szó.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása