Sokan összeverekedtek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban vasárnap, a rendőrség garázdaság, testi sértés ügyében folytat büntetőeljárást, és a városba vezető utat lezárta.

Az eset vélhetően összefüggésbe van egy szombati lakossági fórummal - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Borsod Online úgy tudja, hogy romák akarták megzavarni a Jobbik rendezvényét próbálták szombaton, akkor azonban a rendőrség fellépésének köszönhetően nem sikerült.

Vasárnap azonban már történt összecsapás, és a honlap szerint 40-50 ember esett egymásnak, egy autót összetörtek, a rendőrség nagy erőkkel van a helyszínen.

A lap helyszíni tudósítója szerint a környező falvakból roma csoportok, Miskolcról és Budapestről pedig a Jobbik szimpatizánsai indultak a faluba.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Jelentős létszámú egység érkezett Miskolcról, tudtuk meg a városi rendőrség ügyeletesétől.

A rendőrség teljesen lezárta Sajóbábonyt, oda sem gyalog, sem autóval nem lehet bejutni.

A rendőrkordonnál mintegy tucatnyi olyan férfi is tartózkodik, akinek zubbonyán a Magyar Gárda felirat olvasható. A helyszínen van Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya, aki későbbre ígért tájékoztatást a történtekről.

A rendőrségi szóvivő sérültekről nem számolt be.

Forrás: Index

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása