Folyik az intézmények működéséhez szükséges költségvetési igények felmérése az adatok begyűjtése. Információnk szerint az idei után a jövő évben is csökkenteni kell az egyes intézmények költségvetési keretét annak ellenére, hogy azok szinte mindegyike ma már csak a kötelezően előírt feladatait látja el. A legnagyobb mértékű lefaragás a szociális ágazatban működő intézményeknél várható, az állami normatíva csökkenése miatt. De átszervezés várható a polgármesteri hivatalban is, ami várhatóan létszámcsökkenéssel is jár majd.

Információnk szerint a Bicske Tv Közalapítvány Kuratóriumának elnöke is már korábban benyújtotta a jövő évre vonatkozó támogatási igényét, melyet a kurátorok a november 19-én megtartott ülésen szentesítettek. 2010-re 13 millió forint támogatást kérnek az önkormányzattól abban az esetben, ha a jelenleg nem regnáló újságot is a kuratórium adja majd ki. Ha csak a tévét kell működtetniük jövőre, akkor az önkormányzattól kért támogatás összege csak 8 millió forint.

A költségvetés tervezetét - a korábbi évek gyakorlata szerint -, vagy a novemberi vagy a decemberi ülésén tárgyalja első fordulóban a testület. A törvény előírásai szerint elfogadására a tárgyév február 15-éig kell, hogy sor kerüljön.

Forrás: bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása