„Semmit Isten nélkül”

2009.11.26. 08:47

A könyvet két veszprémi és egy erdélyi magyar újságíró írta Marian Cozma emlékére. A bemutatón megjelent Petre Cozma, a kiváló sportember édesapja és az MKB Veszprém KC teljes csapata, vezetése is.

„Máig nem tudtuk feldolgozni a tragédiát. Amikor szembesültünk a veszteséggel, úgy éreztük, a lelkünket vérezteti ki a gondolat” – emlékezett a tragikus napra Debreczenyi János polgármester. Hozzátette: az ügy számos tanulságot hordoz, valamennyit egy életre meg kell jegyezni. Mint mondta: a könyvvel az apa és a család remélhetőleg úgy érzi majd, kicsit visszakapott valamit a fiából.

Darcsi István szerző szerint új oldaláról ismerhetjük meg a sportembert. Donát Tamás szerző pedig a kötetből idézve azt mondta, bízni kell az igazságszolgáltatásban. A könyv – mint mondta – feltépi a sebeket, de egyben figyelmeztet is, hogy itt vagyunk, nem feledjük el, mi történt. „Ilyen tragédiának soha többé nem szabad megtörténnie” – emelte ki Baróti Judit szerző.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án egy veszprémi szórakozóhelyen kitört verekedés után szúrták halálra. Két csapattársa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum életveszélyesen megsérültek. A rendőrség a korábbi hírek szerint már pontosan tudja, ki volt a gyilkos.

(FH)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása