Az év utolsó két hónapjában még több járőr lesz az utcákon



– Az utóbbi években mindig volt a rendőrség számára betervezett támogatás a költségvetésben. Idén a térfigyelő rendszerre tettek félre a bicskei képviselők, de azt sajnos egyelőre nem sikerült megvalósítani. Közterületi állományunkban létszámhiány van, és ebben az időszakban különösen fontos, hogy minél több helyen járőrözzünk. A támogatásból plusz 200 óra jelenlétet tudunk finanszírozni a városban – mondta dr. Bazsó László bicskei rendőrkapitány.

Dr. Bazsó szerint a statisztikák alapján is kimutatható, hogy fokozottabb jelenlétük visszaszorítja a betörések és a lopások számát. Az év utolsó két hónapjában jóval több gyalogos járőr lesz minden napszakban, a település minden pontján. Civil ruhás nyomozók is lesznek kinn az utcákon, főleg a karácsonyi vásárok idején. Bicskén egyébként az első fél évben 60 százalékkal, a kapitányság egész illetékességi területén pedig 40 százalékkal csökkent a bűnesetek száma az előző év hasonló időszakához képest.

– A kormány már régen levette kezét a társadalomról, mindent helyben kell megoldani. Nincs pénzünk, de a felmerülő problémákat orvosolnunk kell. A rendőrkapitánnyal havonta egyszer értékeljük a város bűnügyi helyzetét. Legutóbb derült ki, hogy üres a kasszájuk. Azóta érezhetően megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma, ezért is kellett lépnünk – hangsúlyozta Tessely Zoltán polgármester, aki szerint a biztonság, főleg az ünnepek közeledtével, mindennél fontosabb.

Helyi Téma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása