Illegális zebra Zsámbékon

2009.11.30. 01:41

G. Juhász Judit
Gyermekeik biztonsága érdekében másodszor festett egy társaság illegálisan gyalogátkelőt Zsámbékon a Mányi út egyik veszélyes szakaszára szombaton. Az ügy 2007 októberére nyúlik vissza, akkor kezdeményezték először a közútkezelőnél, hogy tegye biztonságosabbá a közlekedést. Több levelet is küldtek, felajánlották, hogy megveszik a festéket, elvégzik a munkát, mindeddig azonban nem sikerült egyezségre jutniuk – mondta lapunknak az egyik zebrafestő. Idén nyáron megelégelték a várakozást, családok vonultak ki a Mányi útra, és zeneszó mellett felfestették az átjárót oda, ahová egyébként állítólag a közútkezelő is tenné. Még javában dolgoztak, amikor valaki feljelentette őket, és rendőrt küldött a helyszínre, tőle tudták meg, hogy megrongálták az utat – fűzte hozzá a férfi.
Egy hónappal később az önkormányzat embere, az átjárót festők egyike, egy járókelő és a közútkezelő cég képviselője bejárta az említett útszakaszt, és megpróbált megegyezni. Megállapították, hogy a távolabb lévő, gyógyszertár előtti zebra csíkjai lekoptak, és hogy a civilek engedély nélkül vették a saját kezükbe a sorsukat. Október végén egy rozoga járművel három férfi vonult a Mányi útra, és miután a fehér csíkokat nem tudták lekaparni, feketére festették át őket, így tüntetve el a törvénytelen átkelőt. A gyógyszertár előtti, árokba torkolló és jó ideje láthatatlanná kopott zebrához nem nyúltak. A történet itt már-már bohózattá fajulna, ha nem a járókelők biztonsághoz való joga lenne veszélyben, és nem számláztak volna ki a társaság egy tagjának a „megrendelt munka elvégzéséért”, azaz a zebra eltávolításáért 104 ezer forintot. Az illető természetesen nem rendelt és nem vett át semmit. A közösség tagjai szombaton újabb polgári engedetlenséget szerveztek, és visszaesőként másodszor is felfestették az illegális zebrát.
Hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mit szól az újabb polgári engedetlenségi akcióhoz, illetve hogy ebben miként látja a saját szerepét, tegnap nem tudtuk kideríteni, reményeink szerint ma választ kapunk kérdéseinkre.

Magyar Nemzet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása