A város költségvetésének eddigi felhasználásának értékelésekor megállapították, hogy az összegészében az idei évre tervezett keretek között maradt. Néhány intézmény azonban kismértékben ugyan, de túllépte, a számára meghatározott költségkeretet. Van olyan intézmény, amely egyes, ez évre meghatározott költségkeretét már felhasználta. Ennek fő oka, hogy a számukra a város büdzséjében biztosított összeg alultervezett volt. A testület többsége úgy döntött, hogy vizsgálóbizottságot küldenek azon intézményekbe, melyek túllépték a keretüket. Megfogalmazták, hogy ezzel nem az a céljuk, hogy fejek hulljanak, hanem képet akarnak kapni arról, hogy az adott intézmények takarékos gazdálkodása ellenére mi az oka a túllépésnek.

Döntöttek a jegyzői pályázat kiírásáról, amire Dr. Orbán Ferenc jegyző – aki utoljára vett részt a testület ülésén -, november 30-i hatállyal történt lemondása miatt volt szükség. A pályázati kiírás a bicske.hu oldalon olvasható. A pályázat elbírálásáig a jegyzői feladatokat – mint korábban is -, Vakánné Petrovics Ildikó aljegyző látja el, aki egyébként szeptemberben szintén pályázott a jegyzői posztra.

A Jobbik Bicskei Csoportja kérvényt nyújtott be, melyben az adventi időszakban a Vértes Takarékszövetkezet előtti téren egy kettős kereszt felállításához kértek közterület-foglalási engedélyt. Tessely Zoltán polgármester tájékoztatta a testület tagjait, hogy előzetesen tárgyalt az egyházak helyi vezetőivel is, akik nem emeltek kifogást a kereszt felállítása ellen. Ennek ellenére a többség úgy döntött, hogy nem engedélyezi közterületen a kereszt felállítását.

Döntöttek a jövő évi szemétszállítási díj emelésének mértékéről. Ennek alapján 2010. januárjától, a jövőre várható infláció mértékével kell többet fizetnünk a hulladék elszállításáért és kezeléséért.

A közel hat órás testületi ülés szünetében a képviselők részt vettek a katolikus templom előtt felállított városi adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásán is.

bktvweb – Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása