Maximum egy tonna ajándékot tudnak vinni:), azt a bizonyos bicskei tonát, mert annyi fér a gépjárműbe. Bicskén, a Török Bálint utca 23. című családi házban  Vitai Gyula és neje, valamint Erdélybe induló fiaik várják a gyerekcipőt, jó cipőt, játékokat, játékokat, játékokat és mindenféle olyan használati tárgyat, aminek az adományozó szerint az ott élő magyarok örülni fognak - határok nélkül.

Kászonjakabfalvára biztosan elmennek, ami Kézdivásárhelytől 28 kilomáterre fekszik. Oda vezető első túrájukról anno írt is a mregszüntetett Bicskei Élet, ahogyan a bicskei fiúk második, Tusnádfürdőre vezető útjáról is.

- Ebben az egészben, (hogy azt mondtuk ,amit ajándékba hoztunk, azt Bicske polgárai küldték), az volt a legnagyobb, hogy ezek a gyerekek azt érezhették, hogy 700 kilométerre tőlük vannak még olyanok, akik gondolnak az ottani magyarokra – mondta akkoriban Vitai Zoltán –, és néhányan még meg is keresték a térképen Bicskét.
Ha éppen olyan térképen keresték, amelyen nem volt felírva, arra ráböktünk, ők pedig a kezüket összecsapva, ragyogó szemükkel azt mondták: milyen közel van Budapesthez!

Várják az ajándékokat az önköltségen szállító bicskei fiúk..

Bármilyen részletkérdéssel hívd Vitai (Vitus) Zolit: 30 295 8752

Csak a Kászonszentjakabfalva!


IzingAntal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása