Index, MTI

Magyarországon is televízióadót akar indítani Sorin Ovidiu Vantu román médiamágnás, aki reméli, hogy már a jövő évben megvalósulhat a beruházási terve. Vantu a tavalyi újságírói becslések szerint Románia ötödik leggazdagabb embere.

A Realitatea-Catavancu román médiabirodalom főrészvényese a Hotnews című romániai hírportálnak adott interjújában kifejtette: terjeszkedni akar a Moldovai Köztársaság, Magyarország és Szerbia audiovizuális médiapiacán. Az üzletember elmondta, ez utóbbi  két országban elsősorban hírtelevíziót alapítana.

Realitatea-Catavancu cégcsoportnak Romániában négy tematikus adója, három fizetős prémiumcsatornája, három rádiója és számos nyomtatott kiadványa van. A cégcsoport működteti a Chello Zone-nal közösen a Magyarországon is fogható Romanticát, amin főleg dél-amerikai szappanoperák futnak.

A cégcsoportnak két hírcsatornája van Romániában, a Realitatea Tv, az ország legnagyobb hírcsatornája, és a The Money Channel nevű gazdasági adó, ami leginkább gazdasági híreket dolgoz fel, és nevével ellentétben nincs nemzetközi háttere, csak Romániában létezik. Úgy tudjuk, a román cégcsoport ez utóbbi adót hozná Magyarországra, de várhatóan leghamarabb 2010 második felében jelenhet meg a hírcsatorna a magyar kábelhálózatokon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása