Tisztelt bicskei lakosok

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság statisztikája szerint 40-50 lakástűz történik ebben az időszakban, országos viszonylatban. Illetékességi területünket illetően legutóbb Válon volt egy halálos kimenetelű lakástűz, novemberben Etyeken egy lakóház égett ki teljesen.

Kérünk mindenkit, hogy a karácsonyfák díszítésekor, kivilágításakor vegyék figyelembe az alkalmazott eszközök gyújtóképességét, tűzveszélyességét.

Javasoljuk, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, minősítéssel rendelkező karácsonyfaégőket, karácsonyfa füzéreket, csillagszórókat, illetve pirotechnikai termékeket vásárolják.

Az adventi koszorúknál különösen figyeljenek oda a gyertyák égetésére. Lehetőség szerint mindez felügyelet mellett történjék. Ha van rá mód, kerülni kell a műanyag alátétes gyertyákat, melyek felügyelet nélkül hagyva – a műanyag égése miatt - komoly tűzveszély okozóivá válhatnak.
Felügyelet nélkül ne hagyjanak gyertyával, csillagszóróval, illetve nagy hőtermeléssel járó elektromos kivilágítással díszített fát, adventi koszorút. A karácsonyfák tűzveszélyessége a fa kiszáradási folyamatának következtében januárra tovább növekszik.

Gyermekek előtt ne hagyjanak gyújtóeszközöket, mert megpróbálhatják a gyertyákat, csillagszórókat felügyelet nélkül, önállóan begyújtani, ami szintén tüzet okozhat. Ez a téli szünetben egyedül otthon maradó gyerekekre fokozottan vonatkozik.

A szilveszterkor szokásos mulatságokra való tekintettel kérjük, hogy pirotechnikai eszközöket csak a jogszabályoknak megfelelően, az év utolsó napjaiban, saját és mások testi épségének, anyagi javainak sérelme nélkül, körültekintően használjanak.

Ha mégis tűz keletkezne, akkor azt haladéktalanul jelezzék a tűzoltóság felé a 105-ös, vagy az 565-306-os hívószámon!

Kérjük figyelembe venni tanácsainkat! Ezúton kívánunk Önöknek nyugodt, boldog, békés Karácsonyi Ünnepeket, sikeres és Boldog Új Esztendőt valamennyi tűzoltó kollégánk nevében.

 

Győrik Szabolcs

Bicske Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása