A területet Csabdi-Irtástetőnek is nevezik. A helyszínt a hó miatt nehezen tudtuk megközelíteni. A jelzett helyen egy kb. 40 m2 alapterületű, lemez oldalfalazatú, favázas épület teljes terjedelmében égett. Az oltás során 4 db kemping gázpalackot és kettő 11,5 kg-os PB gázpalack csonkját találtuk. A házban egy elhalálozott személy is volt, a tűz keletkezésének okát a Bicske Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzvizsgálója vizsgálja.

Ez idén már a hetedik vonulása volt a csapatnak. Eleinte a lefagyott utak okoztak gondot, az 1-es úton három autó csúszott az árokba. Később a viharos szél miatt egy szénmonoxid-mérgezéshez hívtak a mentők. Ezen kívül volt még egy vaklárma és szintén egy árokba csúszott személykocsi.

Győrik Szabolcs, szóvivő
Bicske ÖT/Bicske HÖT

A szomorú esetről az MTI és a nagyobb hírportálok is beszámoltak -  Németh - Kész Mónika r.szds., az FM RFK Szóvivőjének  összefoglalása alapján: 

A mai napon 06 óra 25 perckor érkezett a bejelentés a Bicskei Tűzoltóságról a Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére, amely szerint Bicske, Középhegy-dűlőben teljes terjedelmében ég egy kb. 35 négyzetméteres hétvégi ház.

A tűzoltóság helyszínre érkezésekor a hétvégi ház teljes egészében égett, a bejelentések szerint egy gázpalack felrobbant, amelytől a ház teteje beroskadt. A tűzoltóság szakemberei további egy darab gázpalackot hoztak ki a romok közül, amelyet visszahűtöttek.

Oltás közben találtak a házban egy személyt. A férfi egy 70 éves helyi lakos, aki életvitelszerűen egyedül lakott a hétvégi házban. Rajta a kiérkező mentőszolgálat már nem tudott segíteni, a helyszínen életét veszítette.

Az 5x5 méteres faházban a tüzelő berendezés nem megfelelő használata miatt keletkezhetett a tűz. Oltás közben egy összeégett holttestre bukkantak a tűzoltók. Az elhunyt feltehetően azonos a faházban élő 70 év körüli férfivel. Az elsődleges vizsgálatok az idegenkezűséget kizárták. Szakértők bevonásával az eljárást tovább folytatja a rendőrség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása