MTI[origo]

 

A voksoláson összesen 66 144 szurkoló volt aktív, a 4-3-3-as felállásban elképzelt álomcsapatban a magyar válogatott játékos a balszélen kapott helyet. Dzsudzsák hatalmas különbséggel nyert ezen a poszton, 45 107 drukker szavazatát nyerte el, a második helyen végző, holland válogatott Urby Emanuelson 18 123 voksot kapott. A PSV Eindhovenből egyedül Dzsudzsák került be az együttesbe.

A holland bajnokság álomcsapata a Voetbal International szavazása alapján:
Michel Vorm (Utrecht) - Gregory Van der Wiel (Ajax Amsterdam), Peter Wisgerhof (Twente), Douglas (Twente), Giovanni Van Bronckhorst (Feyenoord) - Danny Holla (Groningen), Demy De Zeeuw (Ajax Amsterdam), Wout Brama (Twente) - Luis Suárez (Ajax Amsterdam), Moussa Dembélé (AZ Alkmaar), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven).

A Voetbal International statisztikái szerint az Ajax Amsterdam csatára, Luis Suárez szerezte a legtöbb gólt 2009-ben a holland élvonalban: az uruguayi 30 találatig jutott, Dzsudzsák pedig 17 góllal végzett a második helyen, megelőzve az AZ Alkmaar focistáját, Munir el-Hamdauit, illetve a Twente játékosát, Blaise Nkufót.

A szabadrúgásgólok tekintetében Dzsudzsák volt a legjobb: rögzített szituációból négy alkalommal vette be az ellenfél kapuját, ami senki másnak nem sikerült az Eredivisie-ben, a második helyezett mindössze két találatig jutott. A PSV magyarja adta holtversenyben a legtöbb gólpasszt is Hollandiában: 15 találatot készített elő, ezt rajta kívül csak Suárez produkálta.

Egy másik holland internetes futballportál, a Voetbalzone az olvasók szavazatai alapján állított fel ranglistát. Ebben a rangsorban is Suárez végzett az élen, a második pedig amszterdami klubtársa, Demy de Zeeuw lett. A harmadik a Twente csatára, Bryan Ruíz, a negyedik pedig a szintén enschedei Douglas. Az ötödik hely Dzsudzsáké lett, aki épp klubtársát, Ibrahim Afellayt előzte meg - olvasható a magyar játékos internetes weboldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása