A január 10-én, vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszelet elején negyedórát játszik a Zeke Brass, majd ugyanennyit a végén. Könnyen kitalálom, hogy nemcsak reformátusok mehetnek oda.

(Volt egyszer egy kisfiú. Aki már nagy. Nem mondom nevét. Vasárnap elindult szentmisére. A havonta egyszer kötelező osztálymisére. Véletlenül nem 11-re ment, hanem 10-re. Hát akkor a bicskei katolikus templom még olyan üres volt, hogy a templom egere sem volt benne, tán szolgálati úton volt. De látta ám a fiú, hogy a református templomba szépen mennek már az emberek. Mit volt mit tenni. Átment oda. Istentisztelet végén a kis könyvét, melyben Tamás atya szokta belevésni kézjegyét igazolásul, ezúttal János tiszteletes úr láttamozta.)

És a zenére térve, hát az  is lehet imádság...Például hálaadó. Mert az Úrnak a hálaadó ima a legkedvesebb. Megírta ezt már a Zsoltáros. És az embernek azért jó, mert  hálát adni szinte mindig van miért.  Most azért (is), mert a Zeke Brass muzsikál református  templomban!(Hopp' a retikül!)

Horváth Zoltán trombitás. Metykó Csaba tombitás. Gyalog Péter trombitás. És szárnykürtös. És gyalogos. Patkó Balázs harsonás. Zeke Zoltán tubás. A rézfúvós együttes szeretettel vár minden szépet szerető embert - az akusztikai térnek is kiváló bicskei református templomba.

IA

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása