24 óra

2010.01.19. 09:30

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során két halálos végű, kettő súlyos, kettő könnyű személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt.

62-es főúton két halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt hétfőn este. 17 óra 40 perckor Szabadegyháza és Perkáta között történt az egyik baleset. Egy Suzuki Swift Dunaújváros felé közlekedve egy pótkocsis teherautót előzött, majd a manővert befejezve, visszatért a saját sávjába, ahol megcsúszott, majd a lefagyott úttesten keresztbefordult és a szemközti sávba sodródott, ahol összeütközött egy Opel Corsával. A baleset során a Suzuki sofőrje, egy 46 éves dunaújvárosi férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az Opel sofőrje és első utasa súlyosan sérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrök a 62-es főutat lezárták, és a forgalmat Mezőfalva felé terelték.

A másik halálos baleset 21 óra 59 perckor történt szintén a 62-es főúton, Hangosnál (Pálhalmai BV Intézethez tartozó terület). Egy 53 éves asszony akart kikanyarodni Suzuki Swiftjével a főútra, de közben nem adott elsőbbséget egy pótkocsis járműszerelvénynek, és összeütköztek. A hölgy a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrök ismét lezárták a főutat, és a forgalmat Mezőfalva felé terelték.





06.05 perckor a 62-es főúton Dunaújváros felé haladása közben egy teherautóból és a hozzá kapcsolt vontatóból álló járműszerelvény 35 éves sofőrje a havas aszfalton járművével megcsúszott és a baloldali vízelvezető árokba haladt. A vontatmány az úttestre keresztbefordulva állt meg. A sofőr könnyen sérült.



17.18 perckor Dunaújváros Szórád Márton úton a Béke tér irányából a Dózsa György út felé tartott egy 34 éves férfi autójával. Haladása közben nem adott elsőbbséget egy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Kossuth utca irányából a főiskola felé áthaladó 49 éves gyalogosnak, aki már egy sávot áthaladt az úton és elütötte. A gyalogost súlyos sérüléssel szállították kórházba.



18.43 perckor egy 29 éves férfi Opeljével Pécs felől Budapest irányába tartó haladása közben a 6-os számú főúton előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett. Előzés közben ütközött a szemből szabályosan érkező Fiat Scudo-nak. Az ütközést követően a Fiat az úttest szélén álló Toyotának, az Opel egy szintén jobb oldalon álló Volvonak ütközött. A balesetben az Opelt vezető férfi súlyosan további két személy könnyen sérült.



21.20 perckor a 81-es számú főút és Dózsa György út kereszteződésében egy Suzuki Swift sofőrje járművével megcsúszott és árokba csapódott. Az autót vezető csókakői sofőr könnyen sérült.



Székesfehérvári Rk.:

Elloptak egy Opel Ascona gépkocsit Székesfehérvár, Budai útról. Az autó rendszáma: KZU-424. Értéke: 40.000.- Ft.



Székesfehérvár, Budai úton lévő autóműhelybe ismeretlen behatoltak, és onnan motorolajokat, valamint szerszámokat vittek el 2.000.000.- Ft értékben.



A fehérvári Bodrogi utcában egy családi ház udvarán ismeretlenek megrongáltak két autót, egy Ford Focust és egy Citroen Jumpert. Mind a két gépkocsit maró anyaggal öntötték le, valamint kiszúrták két-két kereküket.



Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, akit lopással gyanúsítanak. Az ellene folyamatban lévő bűnügyben kihallgatták, majd ezt követően a fogdába szállították.



Székesfehérvár, Rákóczi út egyik lakásából érkezett délután bejelentés a főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint egy 35 éves férfi szüleire támadt. Mint kiderült, a férfi rendszeresen fenyegette otthonában szüleit, és tettleg bántalmazta őket. Ez hétfőn délután is így történt, amikor az anyuka értesítette a rendőrséget. Az anya és az apa a bántalmazás során könnyen sérültek. A járőrök a férfivel szemben ideiglenes megelőző távoltartást alkalmaztak, és könnyű testi sértés elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.



Dunaújvárosi Rk.:

Hétfő délelőtt munkahelyi baleset történt a Dunaferr Dunai Vasmű 2. számú kohójában. Felújítási munkálatok miatt fúvócsöveket pakoltak egy Volvo típusú munkagéppel, ami a síneken állt meg. Oda azonban egy mozdonyból és négy salaktálból álló vontatmány érkezett, ami összeütközött a homlokrakodóval. A munkagép kezelőjét – aki a csöveket kötözte a „kanálnál” – a gép meglökte, és elesett. A 38 éves dunaújvárosi férfi olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Munkaügyi Felügyelettel közösen munkabiztonsági szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében.



Dunaújváros, Farkas tanya területéről egy laptopot és egy plazma tévét vitt el ismeretlen tettes.



Perkáta területéről családi ház feltörést jeleztek. Az elkövető egy mosógépet vitt el.



Pusztaszabolcs területéről tett bejelentést délután egy férfi és elmondta, hogy nagy mennyiségű gyógyszert fog beszedni, mert öngyilkos akar lenni. A kiérkező rendőrök jelenlétében sem mondott le öngyilkossági szándékáról, ezért kórházba vitték.



Bicskei Rk.:

Etyek Magyar utcában több parkoló gépkocsit rongált meg ismeretlen tettes. Az autókban 20-50.000,-Ft. kár keletkezett.



Hétfőn délután a Gánti Ápoló és Gondozó Otthonból jelezték, hogy egy 15.40 perkor észlelték, hogy egy magát ellátni képtelen 17 éves gondozottjuk ismeretlen helyre távozott. A személyleírás alapján a szolgálatban lévő, illetve a berendelhető állomány megkezdte az eltűnt fiatal fiú felkutatását. Az Alba Volán járatainak sofőrjeit telefonon keresték meg, de senki nem emlékezett a fiúra. Eközben a szabadnapját töltő gánti körzeti megbízott a Gánti Otthon irányába vezető úton megtalálta a fiút. Sérülés és panaszmentesen adta át gondozóinak. A fiú azt mondta Székesfehérvárra szeretett volna eljutni, de konkrét célja nem volt.



Sárbogárdi Rk.:

Káloz, Ország úton lévő melléképületből 11 tyúkot, öt kg babot és egy fúrógépet vittek el.



Járőrök 13.10 perckor fogtak el Sárkeresztúr területén egy elfogatóparanccsal keresett férfit.



Sárbogárd, Köztársaság úton lévő élelmiszerdiszkont elől elvittek egy kerékpárt.



Gárdonyi Rk.:

20.45 perckor Gárdony Posta utcában igazoltattak, majd fogtak el egy férfit a járőrök. A férfit a Nyíregyházi Városi Bíróság kereste elfogató paranccsal. A férfit őrizetbe vették.



Az összefoglalóban szereplő időszak alatt négy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek járőreink Fejér megye közútjain.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása