Rablók rendőrkézen

2010.01.19. 23:11

Rablók rendőrkézen (Székesfehérvár, Fejér megye)


 

December 30-án Székesfehérvár, Temesi utcában történt egy betörés. Egy családi házba mentek be ismeretlenek az ajtót berúgva, majd a lakásból mobiltelefont, pénztárcát, arany ékszereket és 600.000.- Ft-ot vittek el. A bűncselekmény elkövetése után a helyszín közelében a fehérvári rendőrök elfogták az egyik elkövetőt, két társa ellen körözést adtak ki.

 

Az elfogatóparanccsal körözött F.K-t kedden koradélután Sárkeresztúron fogták el a sárbogárdi rendőrök. A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történő előállítását követően kiderült, terhére róható az a fegyveres rablás is, ami január 15-én 01 óra 35 perckor az M7-es autópálya 69-es km szelvényében, Szabadbattyán külterületén lévő Agip benzinkúton történt. Ahogy arról korábban hírt adtunk a töltőállomásra négy csuklyát viselő férfi ment be, majd fegyverrel megfenyegették a benzinkutast, és az üzletből készpénzt, valamint dohányárut vittek el. Ezt követően távoztak a helyszínről. A bűncselekmény során a kutas nem sérült.

 

 

A 21 éves büntetett előéletű fehérvári F.K-t a fehérvári nyomozók mind a betöréses lopással, mind a fegyveres rablással meggyanúsították, majd ezt követően őrizetbe vették. Előzetes letartóztatását kezdeményezik a Fejér Megyei Főügyészségen.

Korábban arról is hírt adtunk, hogy a közelmúltban egy másik rabló is rendőrkézre került. Január 07-én este 20 óra 29 perckor egy szolgálaton kívüli rendőrtől kért segítséget egy 51 éves férfi Fehérváron. A személy elmondta, hogy a Lövölde utcában egy hajléktalan társa bántalmazta, és elvette pénzét. A nála fiatalabb férfi lefogta a kezeit, ráncigálta, majd dulakodást követően elvette háromezer forintját. A bántalmazás során nem sérült meg. A zászlós – miközben értesítette a kollégáit – a közelben megtalálta a tettest, és visszatartotta a járőrök kiérkezéséig. Kiderült, a férfi nemrég szabadult. Az elvett pénz előkerült, a bántalmazóval szemben a fehérvári nyomozók büntetőeljárást indítottak. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

FM RFK


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása