A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. működési területének egészére jellemző a környezettudatosság, amely a cég alapfilozófiájának része. A 47 ezer négyzetméteres üllői logisztikai központ tervezésénél, kivitelezésénél is a környezetvédelem játszott kiemelt szerepet. Az épületegyüttes energiakoncepcióját az osztrák állam Consulting 2009 díjára jelölték Környezet és energia kategóriában - közölte Laber Zsuzsa, a cég kommunikációs vezetője.

 

A rétegvízből kinyert hűtő- és fűtőenergiát, valamint a technológiai hűtés hulladékhőjét hőcserélők és hőszivattyúk segítségével hasznosítva oldják meg több raktár - például mélyhűtő, baromfi-, zöldség-gyümölcs-, frissáruraktár - ipari hűtését, az épület fűtését, klimatizálását, valamint az ott dolgozó 700 munkavállaló használati melegvíz-ellátását. A rétegvíz a zárt rendszerű hasznosítást követően, összetételében változatlanul, szennyezettség nélkül, nyelető kutakon keresztül visszajut a talajnak ama rétegébe, ahonnan kitermelik. A Zöld raktár energiaigénye egy hagyományos rendszerűhöz képest 40 százalékkal alacsonyabb. Az alkalmazott környezetbarát megoldások további alternatív energiaforrásokkal, napelemes rendszerekkel bővíthetők - tudtuk meg.

Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása