Magyarországnak elsöprő igénye van a változtatásra – kezdte országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy itt az ideje, hogy Magyarországnak erős vezetése legyen, amely képes helyreállítani Magyarország tekintélyét. Olyan kormányra van szükség, mely felelősen kezeli a pénzügyeket, aki képes dönteni, és amely tesz azért, hogy az embereknek ne kelljen a bűnözőktől félni - mondta a Millenáris Park Teátrumban péntek délután.

A Fidesz elnöke országértekelő beszédében azt mondta: mindenki, akivel találkozik, azt üzeni, kiáltja: változtass. Értékelése szerint ilyen mélyről jövő igény a változtatásra talán 20 éve volt, de akkor büszkék voltunk, ma gyengének látnak minket, aminek egyértelműen a gyenge kormányzás az oka.

Beszédében Orbán Viktor elmondta, hogy gyűlöletből nem születik újjá semmi. Hozzátéve: a hibákat akkor is ki kell javítanunk, ha mások követtek el.

Nem a bosszú kormányzásának kell következnie

A jövő és nem a bosszú kormányzásának kell következnie a választások után - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a jövő kormányzásában sem lehet szemet hunyni afelett, ami történt az elmúlt években.

A pártelnök leszögezte: a változáshoz szükség van biztos iránytűre, ez pedig a józan ész lehet. A józan ész azt diktáltja, hogy a szélsőségeket el kell utasítani. A szélsőségek közé sorolta a jelenlegi hatalmon lévőket, illetve azokat, akik törvényen kívül helyezik magunkat, és céljaik elérésében akár az erőszakot is megengedik. Változtatni kell, mert az ország letért, lesodródott a józan ész útjáról - fogalmazott.

 

A Fidesz elnöke 1999 óta most tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét.

 

Munka, otthon, család, egészség, rend

Orbán Viktor szerint a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értékét kell megtenni a kormányzati munka alapjául. Országértékelő beszédében úgy fogalmazott: a politikának vissza kell térnie azokhoz az értékekhez, amelyek mindenki számára vitán felül álló közös értékek, ezek vezetnek vissza ugyanis az emberekhez és a valósághoz.

Elszabadult a bűnözés, de a bűnözőket törvény elé kell állítani és felelősségre kell vonni. Itt az idő, hogy újra rend legyen Magyarországon – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor a józan ész politikájának támogatására szólított fel

Orbán Viktor azt kérte a választóktól, hogy a csak a józan ész politikáját támogassák; a szélsőségeket támogatni eltékozolt erőfeszítés.

A Fidesz elnöke kiemelte: a változás azért fontos, hogy legyen közös jövőnk, közös célunk, a változásnak pedig az élet miden területére ki kell terjednie, a nemzeti ügyek kormányának mindig a jövő felé kell fordulnia.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy csak a józan ész politikáját kell támogatni, a szélsőséges erőknek nem lesz ereje ahhoz, hogy komoly változást vigyenek végre, ezért őket támogatni eltékozolt erőfeszítés.

"Nemzeti ügyekre van szükség"

Orbán Viktor szerint Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyei, az első ilyen az lesz, hogy "saját lábára állítsák" a magyar gazdaságot.

A Fidesz elnöke pénteki országértékelő beszédében leszögezte: Magyarországot újjá kell építeni, és ezt a gazdaság talpra állításával kell kezdeni. A magyar gazdaságot a magyar emberek szolgálatába kell állítani, ehhez pedig - mint mondta - vissza kell helyezi jogaiba a termelést.

Orbán Viktor szerint a kormányzati politika célja az elmúlt években a magáncélok érvényesítése volt, és ebből a következő kormány számára az következik, hogy magáncélok helyett olyan közös célokra van szükség, amelyekért a nagy többség együtt küzd.

"Készen állok, hogy Magyarország nagy vállalkozásában a magam feladatát ellássam, én és pártom készen állunk az erős, felelős és cselekvő kormányzásra" - mondta Orbán Viktor.

A pártelnök azonban hangsúlyozta: a jövőbe induló vonatra csak április 11-én váltható meg a jegy, az még nincs a zsebben. Orbán Viktor a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok" szlogennel zárta mintegy 50 perces beszédét.

Balog: a legreménytelenebb helyzetben is van értelme a közösség megőrzésének

A legreménytelenebb helyzetben is van értelme az egyéni tisztességnek, emberi méltóságnak és a közösség megőrzésének - mondta Balog Zoltán fideszes politikus, a Fidesz elnökének országértékelő beszéde előtt pénteken a Millenáris Parkban.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke úgy fogalmazott: a pártelnök egy olyan Magyarország évét fogja értékelni, amelynek polgárai csalódottak, reményvesztettek és sokan dühösek. "Akik itt vagyunk, sokan csalódottak vagyunk, és megértjük a dühös emberek dühét is, de reményvesztettek nem vagyunk" - tette hozzá. Kiemelte: mi nem "konjunktúrapolgárok" vagyunk, számunkra a polgári tisztesség, a keresztény értékek, a nemzeti összetartozás nem konjunkturális termékek, hanem életforma.

"Mi a következő kormánynak, Orbán Viktornak kritikus szolidaritást kínálunk" - mondta.

Balog Zoltán köszöntötte a 80. születésnapját a napokban ünneplő Csoóri Sándor írót is, akit a hallgatóság nagy tapssal üdvözölt.

Mádl Ferenc, Jókai Anna, Grosics Gyula a vendégek között

Az összegyűlt vendégek között foglalt helyet Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma.

Megjelent mások mellett Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Pokorni Zoltán és Varga Mihály Fidesz-alelnök, Tarlós István fideszes fővárosi frakcióvezető, Rogán Antal V. kerületi polgármester, Schmitt Pál EP-alelnök, valamint Pozsgay Imre volt államminiszter, Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosai, Kárpáti György egykori vízilabdázó, a fogathajtó világbajnok Lázár testvérek, Balázs Péter színész, valamint Hámori József volt kulturális miniszter.


Forrás: hirado.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása