A győri és a ljubljanai sztár is vállalta a játékot, Görbicz Anita és Andrea Lekic is ott volt a pályán a BL-középdöntő első játéknapján. Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, döntetlen körüli állásról hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de a győriek nem tudták azt hozni, amit az utolsó csoportmeccsükön. A Ljubljana határozottan védekezett, támadásban kevesebbet hibázott, és az első negyedóra végére a vezetést is átvette.

Győri Audi-ETO-Krim Ljubljana 25-23 (11-14)

A győri gólszerzők: Spiridon 4, Hornyák 4, Kovacsics 3, Amorim 3, Bradeanu 3, Mraviková 3, Görbicz 3, Vérten 2
Hétméteresből: 2/1 ill. 4/2
Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc
A csoport másik meccsén: HC Leipzig-Larvik HK

Konkoly Csabának a 17. percben időt kellett kérnie (7-10), a szlovénok nemcsak vezettek, de sokkal jobban játszottak, mint a Győr. Hornyák Ágnes és Kovacsics Anikó góljaival csak tartani tudta a Ljubljanát a magyar bajnok, megközelíteni nem, a szünetben teljesen megérdemelten vezetett három góllal a szlovén csapat 14-11-re.

A második félidő elején teljesen megtört a győriek játéka, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak mit kezdeni a Ljubljanával, amely a 35. percben már hat góllal (11-17) vezetett. Zácsik kiállítása után, 20 perccel a meccs vége előtt a semmiből indult meg a Győr feltámadása, Simona Spiridon, gólerősen játszott, és jól készítette elő a lövőhelyzeteket, amikből Görbicz és Bradeanu góljaival kapaszkodni kezdett az ETO.

A győriek védekezése messze elmaradt a megszokott szinttől, de már az első félidőben is jól védő Pálinger Katalin a második félidőben helyrehozta társai hibáit. Ziccereket, átlövéseket, és amikor nagyon kellett, hetest is fogott, a kapusnak óriási része volt abban, hogy a Győr a 47. percben utolérte a Ljubljanát (20-20).

A hajrában a vezetést is átvették a magyarok, a szélső Mraviková nagyon fontos gólokat szerzett, Pálinger pedig bolondot csinált a szlovén játékosokból. Az utolsó percekben a Győr próbált hosszan támadni, a ljubljanaiaknak pedig már rohanniuk kellett, de a végjátékot erővel is jobban bírták a hazaiak. A 60. percben egy hetesből és egy ziccerből sem tudott gólt lőni a Krim, két góllal nyert a Győr.

A magyar bajnok játékban elmaradt a megszokott színvonaltól, de hatgólos hátrányban sem adta fel, sikerült úgy felszívnia magát, hogy a hajrában bedarálta a saját tempójától elfáradó Ljubljanát. A győzelem elsősorban a győriek mentális és fizikai erejét mutatja, játékban a következő fordulóban biztosan több kell a Larvik otthonában.

index.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása