Székesfehérvár és Zámoly között továbbra is járhatatlan az út.

Reggeltől folyamatosan érkeznek a bejelentések a rendőrséghez az elakadt járművekkel, anyagi káros balesetekkel kapcsolatban ugyanis a hófúvás miatt több úton másfél illetve kétméteres hófalak képződtek, így azok az utak – köztük főutak is – járhatatlanok. Ezek a legfrissebb adatok alapján a következők:

Bicske – Csákvár

Csákvár – Zámoly – Gánt – Söréd

Zámoly – Székesfehérvár

Székesfehérvár – Úrhida- Sárszentmihály- Nádasdladány

Székesfehérvár 8-as elkerülő

Székesfehérvár - Sukoró

Kisfalud – 7-es főút

a 7-es főút Polgárdinál

Polgárdi – Kiscséripuszta – Kisláng - Mátyásdomb

Polgárdi – Füle

Polgárdi – Jenő

Enying – Lajoskomárom – Középbogárd

Enying – Dég - Mezőszilas

Csór – Várpalota

63-as főút Abánál

62-es főút

Pákozd – Sukoró

Sárosd – Hantos

Ercsi-Sinatelep

 

Táblával lezárta a közútkezelő:

Mezőfalva – Sárbogárd

Káloz - Sárkeresztúr

 

Iszkaszentgyörgy teljesen el van zárva, sem Moha, sem Kincsesbánya, sem Székesfehérvár felől nem lehet megközelíteni.

El van zárva a külvilágtól Zámoly, Nagyveleg és Magyaralmás is.

Fejér megyében a rendőrséghez több száz bejelentés érkezett elakadt autókról, hóban ragadt járművekről. Anyagi káros balesetet több tízet is jeleztek a rendőrségnek, és az elsődleges információk alapján személyi sérüléses baleset történt Székesfehérváron, a Metro Áruháznál, ahol mintegy tíz jármű ütközött össze. Ott a forgalmat a rendőrök irányítják.

 

A kialakult helyzetre tekintettel és arra, hogy több út is járhatatlan, az M7-es autópálya Siófok – Budapest közötti szakasza ingyenesen használható.

Az Alba Volán járatai nem indulnak, kivéve az Úrhidai járat, ami Szabadbattyán felé közlekedik, illetve jár még busz Polgárdi irányába.

A többi volán társaság azon járatai, amik Fejér megyébe érkeznek, vagy a megyén haladnak keresztül sem biztos, hogy az eredeti célállomásra érkeznek meg.

 

Az időjárási előrejelzések szerint előreláthatólag holnap reggelig erős szél várható, ezért a rendőrég arra kér mindenkit, hogy ne induljanak el otthonaikból. Amennyiben mégis útnak indulnak, feltétlenül vigyenek magukkal hólapátot, meleg ruhát, takarót, meleg teát, és mobiltelefont, hogyha elakadnának a hóban, azonnal értesíteni tudják vagy a rendőrséget vagy a tűzoltókat. A pontos helyszín megadása ebben az esetben nagyon fontos lehet.

Kérjük, akik már benn ragadtak valahol a hóban, és ezt jelezték valamelyik hatóságnak, legyenek türelemmel, ki fogják őket menteni. A jármű fűtésével azonban spóroljanak, mert lehet, hogy több órát is igénybe vesz, amíg odaérnek a mentőegységek.

 

 

Székesfehérvár, 2010. február 13.

 

Fejér Megyei Védelmi Bizottság

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása