Több mint 36 ezer ember életében játszik fontos szerepet a távolsági autóbusz- és a vasúti közlekedés Bicske környékén. Éppen ezért is gondolták úgy a városban, hogy nem ártana rendbetenni, felújítani a vasútállomás környékét.

A helyi képviselők észrevették: a távolsági buszjáratok s a vasút személyszállítási kapcsolata jelenleg nehézkes, s emellett a buszok nehezen közelítik meg az állomást, az autósok átszállási lehetősége pedig az állomás környéki parkolási viszonyok miatt megoldtatlan.

A város vezetői parkolók, kerékpártárolók, buszmegállók kiépítését, utak felújítását álmodták meg a közelmúltban, melyhez konkrét terveket is készítenek. Ehhez előzetes tájékoztató anyag elkészítésére adtak felhatalmazást a legutóbbi, február 15-ei testületi ülésen. Két külön terv is készül, melyekben közös vonás a vasútállomást a Tatai útról megközelítő új út kiépítése, egy, a Budapest-Bécs közötti vasúti pályatesten keresztül ívelő alul- vagy felüljáró építése, mely a város észak-dél kapcsolatát is javítaná, P plusz R parkolók, valamint egy buszpályaudvar, s két út (a Móricz Zsigmond és a Szent István út) felújítása.

A két terv között a különbség csak abban áll, hogy hol legyen az alul- vagy felüljáró, illetve a parkoló. A tervezési folyamat az előzetes tájékoztató anyagok elkészülte után kezdődhet meg. A város vezetőinek terve az, hogy ezután minden egyes szakaszra - kezdve a megvalósítási tanulmány elkészítésével, majd folytatva az engedélyes tervek összeállításával, s végül a kivitelezéssel - uniós pályázatot adnak be, s ebből finanszíroznák szinte a teljes projektet.

Ehhez a későbbiekben a MÁV és a Volán bevonását is tervezik, de hogy ezek a társaságok milyen mértékben járulnának hozzá Bicske terveihez, az átalakítás, illetve a későbbi működtetés költségeihez, még korai lenne kitalálni. Ez még a jövő zenéje...

A terv kísértetiesen hasonlít egy másik vasúti fejlesztéshez, melyet a MÁV ígért a városnak. Az elővárosi vasút kiépítéséhez kapcsolódó projekt állítólag továbbra is képben van , de a terveket is csak 2012-re ígérik.

FMH

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása