Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság


Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy könnyű személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt.



16.00 órakor Székesfehérváron a Damjanich utcában egy a Tompa Mihály utca felé közlekedő Lada 2105-ös sofőrje figyelmen kívül hagyva egy Stop táblát hajtott be a kereszteződésbe, ahol egy neki balról jobbra áthaladó segédmotorkerékpárost lökött fel. A motoros az úttestre esett. Könnyen sérült. A baleset után a sofőr kiszállt, elnézést kért, majd visszaült és elhajtott. A járőrök a helyszín közelében fogták el. Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult vele szemben büntetőeljárás.
Székesfehérvári Rk.:

Jenő területén lévő sertéstelep irodájába hatolt be ismeretlen tettes. Pénzes kazettát vitt el, a benne lévő értékekkel. A pontos lopási és rongálási kárra vonatkozóan a sértett később nyilatkozik.



Gépkocsi feltörést jeleztek a Prohászka Ottokár utcából. A 20. szám előtt parkolt az a BMW, amiből egy kézitáskát vittek el, miután betörték a jármű ablakát. A lopási kár kb. 10.000,-Ft., a rongálással a tettes kb. 50.000,-Ft. kárt okozott.



Felvidéki utcából családi ház betörésről érkezett bejelentés kora reggel. Ékszer és karóra tűnt el a bűncselekmény során. Az elkövető a lopási kár mellett jelentős rongálási kárt okozott. A Beregszászi utcában reggel 09.00-10.00 óra között történt betörés. Az elkövető értékek után kutatott, végül nem vitt el semmit.



Szabadbattyán területén este egy magánlakásban intézkedtek a járőrök. A 71 éves férfi ittas állapotban tört-zúzott. A hozzá hívott mentő kórházba szállította.



20.55 perckor egy enyingi férfit és egy nőt fogtak el a járőrök. A Szekszárdi Városi Bíróság által kiadott határozat alapján mindkét személy őrizetbe vételére intézkedtek.



21.00 órakor a fehérvári vasútállomáson, illetve a kórházban intézkedtek a járőrök. Egy nőt és egy férfit vontak ellenőrzés alá, mindketten a Polgárdi Tekerespusztai rehabilitációs intézet lakói, akik engedély nélkül voltak távol az intézetből. Biztonságuk érdekében visszaszállították őket.



Hajnalban rongálást jeleztek a Fürdősorról. Egy épület ablakát törték be egy betondarabban, amivel kb. 20.000,-Ft. kár keletkezett.



04.05 perckor betörést jeleztek a Vízivárosi Általános Iskola épületéből. A tettes a hátsó ajtó üvegét törte be, az épületben több lezárt irodába bement, értékek után kutatott. Az épület átvizsgálását követően a környéken is személykeresést hajtottak végre a járőrök, miközben megszólalt a közeli élelmiszer áruház riasztója. Az épülettől nem messze vontak ellenőrzés alá egy fiatal férfit, aki egy fényképezőgéppel a kezében sétált. A feltett kérdésekre adott válaszai nem tűntek meggyőzőnek, főleg miután kiderült, hogy a nála lévő fényképezőgép az iskola leltárjából hiányzik. A fehérvári férfit előállították, a szemle és a férfi kihallgatása folyamatban van.
Dunaújvárosi Rk.:

Dunasorról autórongálást jeleztek kora reggel. Egy Suzuki Swift bal első ajtóüvegét törte be a tettes, amivel kb. 50.000,-Ft. kárt okozott. A Budai Nagy Antal úton parkoló kamionokból összesen kb. 1600 liter gázolajat vittek el.



Aranyvölgyi úton lévő családi házba ment be ismeretlen tettes ablakbefeszítést követően 19-e dél és 22-e 06.00 óra közötti időben. Televíziót, villanysütőt és bútorokat vitt el az elkövető az ingatlanról összesen kb. 300.000,-Ft. lopási kárt okozva a tulajdonosnak.



11.20 perckor a Kenyérgyári úton lévő élelmiszerüzletben a biztonsági őr ért tetten egy férfit, aki három fokhagymát kísérelt meg fizetés nélkül kivinni a boltból. Ruházatából egy 12 cm pengehosszúságnál hosszabb kés került elő, igazolvány viszont egy sem. Személyazonosságának megállapítására a rendőrkapitányság épületében került sor.



15.10 perckor két ercsi férfivel szemben intézkedtek a járőrök. A két férfit Ercsi, Rákóczi utca Dózsa György utca kereszteződésében igazoltatták a rendőrök. Egy Mazda kisteherautóval közlekedtek, amin egy kék színű, forgalmi rendszám nélküli Lada volt. Az autó alváz- és motorszámát eltávolították. A két férfit az Ercsi Rendőrőrsre állították elő, ahol gyanúsítottként kerültek kihallgatásra. Az autót lefoglalta a rendőrség.



Bicskei Rk.:

Eljárás indult egy csákvári férfi ellen, akit késő délelőtt vont ellenőrzés alá a körzeti megbízott a településen. A férfi a nála lévő kerékpárt vagdosta a földhöz, amiről megállapítást nyert, hogy lopott. A lopás miatt az önkormányzatnál volt vele szemben eljárás. A férfi a rendőr felszólítására sem hagyott fel a rendzavarással, ezért előállították. Szabálysértési eljárás indult vele szemben.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása