- A hang nem csak abba az irányba terjed, amerre az autód - és azon a hangszóró - éppen áll, felesleges megállás nélkül üvöltetni a boci boci tarkát. Ez a megoldás ízléstelen, ócska giccset csinál a mindannyiunk számára kedves gyerekdalból.

- Ha nem vásárolnak tőled elegen, nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha még többet, egyfolytában zenélsz.

- Bicskén már valószínűleg mindenki tudja, hogy van ilyen szolgáltatás, bőven elég jelezni, hogy éppen a közelben jársz, akit érdekel, várni fog, kimegy eléd.

- Nem, annyira nem vicces ez a pár másodperces bugyuta refréned, hogy ezt kelljen egy egész városnak hallgatnia minden héten, még télen is, csukott ablakoknál. Testületi ülést nézve felvételről, beahallatszott a nagyterembe a bután digitalizált és felgyorsított gyerekdal. 

- Lakótelepen szintén felesleges minden parkolóba külön beállni és hosszú perceket eltölteni zenéléssel. Általában több égtáj felé is néznek ablakok ezeken az épületeken, egészen biztosan nem kerüli el senki figyelmét, ha véletlenül valamelyik ablak alatt kevesebbet időzöl.

- Szeretjük a magyar árút, főleg, ha még jó is. De jogunk van az otthonunk nyugalmához és nem is nagyon érthető, ki engedte ezt így meg. Képzeld el, hogy van Bicskén mondjuk 3600 háztartása. 3600 féle dolog történhet, nem kell nekünk  ez az erőltetetten kedveskedni akaró nagy gagyi, amiről bizonyára úgy gondolkodnak, milyen jópofi, mennyire derűssé  teszi a szomorú városképet. Nem. Szomorúbbá teszi. Nem jópofi.

- A temető közeli utcáknál vigyázzatok a hangerővel, mert Bicskén főleg olyan vallások vannak, melynek temetési liturgiájában nincs benne a tarka boci.

- Azért a sofőr helyében sem lennék, aki egész nap ezt a sz ...t hallgatja. Nálam a fülkében biztos üvöltene a progresszív death metal :)

(A tej különben különösen finom. Örömmel vesszük.)

Közben olvasói levél érkezett:

"Nekem is ízlik a finom etyeki tej, de szerintem jobb volt, amikor fix helyen állt a kocsi és oda lehetett menni vásárolni. Sor az volt, de fülsértő, giccses hangzavar nem.
Ezzel a zajjal szerintem inkább elriasztják a vásárlókat, mert több embertől is hallottam, hogy mindig akkor halad arra a kocsi, amikor a kisgyerek éppen alszik. Pl. óvónők is mondták, hogy megzavarja a csendespihenőt.
Ez az erőszakos, giccses nyomulás még az olyan nemzeti érzelmű embereket is elriasztja a tejvásárlástól, mint én.
Egy város nyugalmát zavarja és már haragos mondatokat is hallottam pár embertől, miszerint lapátnyéllel fogja leverni a hangszórót a bocimobil tetejéről."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása