Csúti jelenetek

2010.03.01. 10:13


Közlekedési események:
Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset nem történt.
Székesfehérvári Rk.:
Vasárnap kora reggel a Budai útról jeleztek lopást. Ismeretlen tettes felmászott a bejelentő magasföldszinti panel lakásának erkélyére és onnan elvitt két MTB kerékpárt, összesen kb. 90.000,-Ft. értékben.

Kora délután bántalmazás miatt kért segítséget egy hajléktalan férfi. Elmondta, hogy megelőzően az Aszalvölgyi úton lévő nagyáruház bejárata előtt, előzetes szóváltást követően őt és a vele lévő másik férfit egy ugyancsak hajléktalan férfi megverte. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bántalmazót a helyszínről előállították a rendőrök. Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult vele szemben eljárás.

Biztonsága érdekében mentőt hívtak egy ittas, magatehetetlenül fekvő férfihez az Ősz utcába a rendőrök. Az 52 éves hajléktalan férfit az egyik játszótéren találták. A mentők ellátásra kórházba szállították.

20.42 perckor egy csókakói autótulajdonos autófeltörést jelzett. VW Transporterét 28-án 17 órakor állította le a 811-es főút 16. km szelvényében. Este nyolc óra után visszatérve tapasztalta, hogy az autó ablakát betörték, elvitték az autóban hagyott kézitáskáját a benne lévő iratokkal, készpénzzel együtt. A lopási kár mellett további kb. 10.000,-Ft. rongálási kárt okozott a tettes.

Elfogta a rendőrség a hétvégén azt a kislángi férfit, aki a gyanú szerint több alkalommal betört a Béke téri Kodály Zoltán Általános Iskolába. Szombaton este ismét jelzett az iskola riasztója. A távfelügyeletet ellátó diszpécserközpont jelezte a betörést a rendőrség felé. A helyszínre érve az egyik ablakrácsot lefeszítve, az ablakot betörve találták a járőrök. Az egyik tanteremben megbújva találták meg az elkövetőt. A kislángi férfit a helyszínen elfogták. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök egy Erzsébet úti lakásban tartott házkutatás alkalmával egy hegedűt és egy brácsát foglaltak le.

És egy egészen friss esemény!

Ma (hétfő) hajnalban rablásról érkezett bejelentés a Kelemen Béla utcában lévő UNO Stop élelmiszerüzletből.  A vékony testalkatú terepszínű ruhát viselő, arcát sállal eltakaró férfi 05.20 perc körül ment be az üzletbe. Gázspray-vel az üzlet eladóterébe fújt, majd a kezében lévő késsel az eladót készpénz átadására szólította fel. A megszerzett pénzzel ismeretlen helyre távozott. Az alkalmazott nem sérült. A rendőrség a rendelkezésekre álló adatok alapján keresi a tettest. Egyúttal kérjük, aki felvilágosítással tud szolgálni a bűncselekménnyel kapcsolatban, vagy az említett személyleírás alapján az elkövető azonosításában tud a rendőrség segítségére lenni, jelezze azt a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén. Segítségüket ezúttal is köszönjük.
Dunaújvárosi Rk.:
Vasárnap reggel lopásról érkezett bejelentés bálalopásról. A járőrök három ráckeresztúri lakost igazoltattak a 62-es számú főúton, akik egy Iveco-val közlekedtek. Az autón kilenc bála volt, amiről kiderült, hogy a bejelentésben szereplő Forrás Mezőgazdasági Szövetkezett tulajdonában álló A29-es tábláról tulajdonították el. A bálákat lefoglalták és a sértettnek visszaadták. A 36.000,-Ft lopási kár megtérült. A gyanúsítottak elismerték a lopást. Lakcímükön további hat bálát találtak a nyomozók a házkutatás alkalmával.

17.10 perckor a baracsi polgárőrök a Templomosi bekötőúton egy gyanús autóra lettek figyelmesek. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a lezártan hátrahagyott Peugeot 405-ösön lévő rendszám nem egyezik a nyilvántartásban szereplővel, arra egy másikat helyeztek fel. Az autó tulajdonosát kihallgatták. A baracsi férfi elismerte, hogy átcserélte a rendszámot. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Bicskei Rk.:
22.46 perckor pihenőnapos körzeti megbízott kapott értesítést arról, hogy Felcsúton egy Fő utcai vendéglátóipari egységben több személy kötekedik a pultossal.  A bejelentésre induló rendőrök a kávézó elé menet, igazoltatás alá vonták azt a piros terepjárót, amivel a bejelentés szerint a kötekedők Bicske felé vették az útirányt. A négy személy a terepjáró és egy másik autó mellett beszélgetett. Az autó és a személyek ruházatátvizsgálása során a terepjáró jobb első ülése a könyöklő között egy szamuráj kardot és egy baseball ütőt találtak a járőrök. Kérdésre, hogy kié a kard és az ütő, egy magyarországon élő szerb férfi válaszolta, hogy az övé és azokkal szokta magát megvédeni. A férfi úgy nyilatkozott, hogy a bejelentésben szereplő vendéglátóipari egységben sem csinált „balhét”, csak kérdőre vonta a kiszolgáló hölgyet, hogy miért kapott kevesebb pénzt a pénztárgép nyereményéből, de nem kapott választ és kidobták. A férfit előállították, az autóban talált közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklása miatt eljárás indult vele szemben.

Móri Rk.:
Mór külterületén található Kecskehegyről présházfeltöréseket jeleztek. A lopási és rongálási károk mértéke egyelőre pontosan nem ismeretes.

Sárbogárdi Rk.:
Sárbogárdi vasútállomáson várakozó szerelvény két kocsiját ismeretlenek festékkel lefújták. A kár kb. 40.000,-Ft.

Sárszentágota, Fehérvári utcában lévő lakóház udvaráról feltehetően az éjszaka folyamán három kerékpárt vittek el. A lopási kár kb. 30.000,-Ft.

Hantos, Zrínyi utcából nem zárt melléképületből rotációs kapát, füstölt élelmiszert vitt el ismeretlen tettes. A lopási kár kb. 160.000,-Ft.

15.01 perckor egy hölgy jelezte, hogy megzavartak három ismeretlent, akik Sárkeresztúr külterületén lévő ún. Betontelepről fémtárgyakat akartak eltulajdonítani. A 14.30 perc körül megzavart tettesek a hidraulika hajtásokat és egyéb vashulladékokat, valamint egy 24 V-os nyomatékkulcsot menekülés közben hátrahagyták.

Gárdonyi Rk.:
Pákozd, hétvégi házból hűtőgépet és prést vittek el. Velencefüdőr területén lévő ingatlanról konyhai eszközök és élelmiszerek tűntek el ismertté vált betörés alkalmával. Agárd, Fóka utcából kézi szerszámokat vitt el ismeretlen tettes.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök egy ittas (vezetéstől eltiltás hatálya alatt volt) személygépkocsi sofőrrel, és egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása