Rólunk, nekünk, nélkülük

2010.03.26. 12:06

Az Emlékközpont munkatársai - Ditte Szilvia és Pécsi Tibor -, néhány bicskei középiskolásnak és egyetemista fiatalnak mutatják be a kiállítást, hogy a fiatalok általános iskolás és vajdás csoportoknak vagy felnőtt érdeklődőknek tudjanak tárlatvezetést tartani.
A Batthyány-kastély dísztermében április 27-én 17 órakor Pécsi Tibor történelem tanár, az Emlékközpont kutatója nyitja meg a kiállítást és Tessely Zoltán polgármester. 
A vándorkiállítás létrehozói minden településen arra törekednek, hogy a standard központi anyaghoz a helyi mutációt, a helyi változatot is minél gazdagabban mellétárják. Bicskéről a  soá  idején - a soá jelentése csapás, veszedelem  - közel 160 bicskei embert hurcoltak el teljes  családjukkal a haláltáborokra, ahol ipari körülmények között zajlott családok legyilkolása, elpusztítása.

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása