Kaszab Csabát vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében találták bűnösnek.

Az MSZP-s politikus a kőbányai vagyonkezelő igazgatósági elnökeként elérte, hogy el nem végzett felújítások után benyújtott számlákat fizessen ki az önkormányzat. A fiktív számlákat kibocsátó vállalkozás több szerződést is kötött egy, az alpolgármester érdekeltségébe tartozó céggel, és annak számlájára részletekben 17 millió forintot utalt át.

Kaszab Csaba és ügyvédje nem jelent meg a megismételt elsőfokú eljárás ítélethirdetésén.

- Megállapítható, hogy a passzív vesztegetők tette minden korrupciós cselekmény közül a legsúlyosabbnak tekinthető. Kaszab Csaba hivatalos személy volt, hiszen valamennyi pozíciója a Btk. 137. szakasza alapján hivatalos személynek minősül és bizottsági elnökként igen fontos döntéseket hozott, ami az önkormányzat vagyonát is érintette – jelentette ki Galajda Ágnes bíró.

(hírTV)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása