A Josquin kamarakórus köszöntötte az első látogatókat üdítően szép dallamokkal, Csizmadia László karnagy vezetésével. Lanczendorferné Kósa Katalin pedagógus és Izing Antal újságíró nyitották meg a tárlatot. A pedagógus gyermekévei jelentős részét töltötte Zánkán, Kósa Dezső bácsi, az alapító tanárember lányaként. Az újságíró 1980-84 között minden nyáron tíz napot töltött ott.

Ezt követte a (régi) Bicskei TV 1994-ben készült  interjúja, melyben Krajczár Gyula, Kósa Dezső, Szabó György és Benedek István emlékezett, a beszélgetést Mohainé Fejes Ágnes. vezette, az operatőr Döme László volt.

Endrédiné Szabó Erika könyvtárigazgató a rendezvény végeztével minden munkatársának megköszönte, hogy örömmel tettek a kiállításért.

A bicske.info-nak a vezető elmondta: - Biztos vagyok benne, hogy akik már jártak Zánkán táborozóként avagy az építkezésben dolgoztak, szép emlékekeket idéz a gyűjtemény. Ajánlom szeretettel a tárlat megtekintését mindenkinek, azoknak is, akik még nem jártak Bicske város üdülőtáborában, de szívesen megismernék múltját ottani első nyaralásuk előtt - zárta mondandóját Endrédiné Szabó Erika.

Ahogyan a megnyitóban is elhangzott: soha nem volt még szükség akkora összefogásra a zánkai tábor fennmaradása érdekében, mint napjaikban. Már azzal is segíthetünk, ha néhány  napot ott nyaralunk és meg fogjuk szeretni Bicske még nem hivatalos tesvértelepülését. Zánkát.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása