A bicskei gimnáziumi évek alatt látott izgalmas bűnügyi krimisorozatok nagy hatással voltak az akkor még útját kereső fiatalemberre. Stock Szabolcs ekkor döntötte el: ő is a rendőri pályát választja.

 

- Bármikor, bármi történhet. Amikor bemegyek dolgozni, nem tudhatom, hogy egy óra múlva hol leszek, mit csinálok - meséli a 37 éves Szabolcs, miért is szereti munkáját tizenkilenc esztendő után is. - Változatosnak, függetlennek láttam, amikor elkezdtem, s ezt azóta is így gondolom.

 

A Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának bűnüldözési alosztály csoportvezetője ma a helyszíneléseken munkálkodó technikusokat vezeti: ők tárják fel és rögzítik a nyomokat, halottszemléznek, ha kell - szóval igyekszenek megfejteni a helyszínek titkait.

 

- Amikor egy helyszínre érek, el kell tudnom képzelni, hogyan mozoghatott a tettes, ki mit csinált - magyarázza a törzszászlós, aki megjárta a testületen belül szükséges lépcsőfokokat: elvégezte az alap rendőriskolát, majd pedig a bűnügyi helyszínelői szakiskolát is. A tősgyökeres szári fiatalember örömmel vette, amikor megtudta, hogy őt javasolták az Év rendőre kitüntető címre.

 

- Nagyon jól esett az elismerés, ami új erőt ad a továbbiakhoz, s valójában az egész technikusi csapatnak szól - tette hozzá. Szabolcs egyébként másik szenvedélyének, az állattartásnak hódol szabadidejében, amelyben kis családja is segíti.

 

- Feleségem, Szilvia és a gyerekek: Martin, Szabolcs és Johanna, valamint a szüleim támogatása egy ilyen szakmában elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember mindig teljesíteni tudjon. És köszönöm mindenkinek - kerekítette le a beszélgetést az Év rendőre.

S. Töttő Rita, Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása