Fejér megye közigazgatási területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyetértésével - átmeneti időre - jelen határozatom közzétételének időpontjától azonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendelek el. Jelen határozatom a 2004. évi CXL. törvény 101. (3) bekezdése értelmében fellebbezés nélkül végrehajtható.
A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
Felhívom a közúton és vasúton utazókat, az erdőben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldására a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedem.
Ezen határozatom ellen a közléstől számított 10 munkanapon belül a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központhoz címzett, de az Igazgatósághoz két példányban benyújtott jogorvoslati eljárás díjfizetési kötelezettség alá nem eső fellebbezéssel lehet élni.
Indokolás
Az utóbbi időben a száraz, meleg, csapadékmentes időjárás és a megnövekedett számú, vegetációban keletkező tűzeset miatt Fejér megye területén lévő erdőkben fokozott tűzveszély alakult ki.
A közúton, vasúton utazók, az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár, mivel a kiszáradt árokparton, illetve vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő-és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.
A tűzgyújtási tilalom elrendelése a súlyos kárral fenyegető helyzetek, illetve a tűz káros következményeinek megelőzését szolgálja.
A tűzgyújtási tilalom elrendelésével a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság M-706/3/2010 sz. ügyiratban egyetértett. A fentiek által indokolt tűzgyújtási tilalom elrendelése az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 67. § (2) bekezdésén, illetve a 274/2006 (XII. 23.) Korm. rendelet 22.§ (1) bekezdésén alapul.
Határozatom a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 7.§ (1) bekezdése és 10. § e) pontjában foglalt hatáskörömben eljárva, a fentiekben már említett jogszabályhelyeken túl a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 72. § (1), 98.§ figyelembevételével hoztam.

Budapest, 2010. július 16.
Klemencsics András
igazgató

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása