Nemcsak mi bicskeiek búcsúztunk tőlük, hanem szárligeti, alcsúti, felcsúti, csabdi és vasztélyi testvérek is eljöttek. Vagy húsz hosszú asztal mellett ültünk, a tornácon végig álltak és a bejárati út mentén is, de legalább ennyi ember állt a kórusban mint amennyien ültek. Ők Tamás kedvenc dalait énekelték, például a "Jó lovas katonának, de jól vagyon dolga..." Mi pedig sütiztünk a jó kis "hazaiból".
Tamás a dalok után ajándékokat kapott és azt mondta, 9 év alatt 136 ifjú párt esketett a fíliában, 537 embert keresztelt, 777 temetésen búcsúztatott.
A Szent László Iskolás szülők persze azt is idesorolják, mennyi és milyen jó hittanórákat tartott, mennyire kedvelték gyerekeink, micsoda programokat szervezett nekik.
Szomorúság azért van Tamás szívében - derült ki szavaiból -, mert a bicskei ismeretségek számára szinte családiak, nehéz itthagyni Bicskét, benne minket. Ami viszont Székesfehérvárt illeti, Topi szereti a kihívásokat és reméli, ottani esperesi megbízásának is szépen eleget tud majd tenni. Miért ne? Úgy tudjuk, két plébániát vezet majd, az egyik a fehérvári vasútállomás közelében található templomhoz tartozik.
Tamás mondadójának leghangsúlyosabb része a jövőről szólt: "egy pap, egy plébános életében, aki új egy szolgálati helyre érkezik, legtöbbet mindig a szeretet, segítőkészség, a megértés, az együttműködés jelenti, tehát fogadjuk az új plébánost szeretettel, odafigyeléssel".
Csoportkép készült, a kis tömeg hátrébb ment az udvaron, Baracskai Bea pedig a jobb rálátás kedvéért ketteslétrára mászott, a magasból pedig úgy instruálta a csapatot, mosolyogjunk és mondjuk ki többször is: vizibicikli. A bicske.info megróbálja Beától közlésre elkérni azt a "Vizibicikli" munkacímű nagy képet. 
Később Tamás ott állt a plébánia-udvar közepén, hosszú sor állt azért, hogy néhány perces beszélgetésben elköszönjenek tőle. Audencia?
Az udvar bírósági oldalon lévő hátsó sarkában transzparens volt kifeszítve jó nagy betűkkel: SZ E R E T Ü N K
Ha jól értem Tamás korábbi szavait (márpedig jól szoktam érteni), lehet, hogy kinn kellene hagyni az új plébánosnak is?

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása