Áthúzott vasaló

2010.08.02. 18:05

Bicskei hír tehát kevés, de azt megtudhatjuk a bicskei tévéből is, ami a teljes magyar médiából ránk szakadt már néhány hete: ki házelnök, ki alkotmánybíró, ki MLSZ elnök.  Ha ezt a képújság nem írja meg, nem is tudtam volna meg talán sosem.

4,8 millióba kerül a tévé a városnak 2010-ben, kb. 1000 háztartásban nézik a kb. 3600 bicskei háztartás közül. Saját bevétele nem tudjuk mekkora, mert közhasznúsági jelentésüket nem láttuk a képújságban, sem a város honlapján, pedig törvény írja elő közlését. Kíváncsi lennék arra, vajon mennyi a saját bevétel? Vélhetően és sajnos bőven 500 ezer alatt.

Közben megszüntették a Bicskei Élet című lapot, (legyen már miből tévét tartani, heló, meg ne irkáljanak már benne mindenféle pártonkívüliek), mely havilap sokkal több bicskei hírrel, információval jutott el sokkal több bicskei család asztalára a maga hibáival, mint amennyi házba a bicskei tévé beköttetett. Ráadásul bicskei társaság készítette és megúsztuk a helyi témákat celeb-hírek nélkül is.

És az sem érthető teljesen, miért nem hír a bicskei tévé kuratóriumában és szerkesztőségében a 9 évet nálunk töltő plébános elköszönése? Miért nem voltak forgatni a plébánia udvarán most szombaton? Hát nem közösséget akarnak teremteni? Nem közösséget akarnak szolgálni? Ha nem is végig kellett volna forgatni, de legalább néhány snittet akkor, amikor elköszön. Bicskei helytörténeti adatok szerint a Török-hódoltság vége óta ő volt a 23. plébános. Érdekes lett volna a filmecske a megjelent bicskei kis tömeg miatt is. Alaptétele ugyanis a kisvárosi újságírásnak, hogy annak a városlakókról kell szólnia, akik szeretik önmagukat vagy az ismerős embereket viszontlátni, felismerni a képernyőn. Ettől válna valóban bicskeivé a tévé.  Ahogy egyébként igyekeznek is ehhez magukat tartani, amikor pl. ballagásokon forgatnak.

S ha már egyházaknál járunk, illene a református templom tetejének újjáépítéséről is filmezni, megkérdezni lelkészt, mestereket, híveket. Nem elég a protokoll átadáson leszúrni a kamerát,  sokkal érdekesebb a "werk", melyben olyan emberek szólalnak meg övükben szerszámmal, akik olyan ritkán szólalnak meg tévében, hogy őket nem is unjuk. Hanem kíváncsiak vagyunk rájuk.

Az ötórai tea jó gondolat. Ebben arra kérik a családokat a képújság által, hívják el a tévét magukhoz beszélgetni. Ha például választáson induló képviselők teszik ezt meg, lehet belőle normálisabb kampány is, melyben alig esne szó pártokról. Nem?

Kedves tévészerkesztőség és kuratórium, váltsatok már bicskei hírekre, mert a nagyvilágból elég hír érkezik hozzánk ismert utakon, a vasaló-címkéket majd elmeséli nagymamám, a bicskei tévének pedig nevéből következően az a dolga, hogy bicskei infókat hozzon. Főleg ennyiért.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása