Családi napközit Bicskére!

2010.08.14. 15:12

Köztudott, hogy a bicskei Bölcsőde férőhelye korlátozott, 20 fő fogadására alkalmas! Jelenleg a Gyed a gyermek két éves koráig jár, a jövőben viszont a hossza az előzetes biztosítási jogviszonnyal egyezik majd meg, de továbbra is legfeljebb a gyermek kétéves koráig jár majd.

Az Anyák tehát nagyon nehéz helyzetben vannak! Sokat emiatt kénytelenek újra munkába állni. Viszont a gyermekek elhelyezéséről is gondoskodni kell. Itt újra felmerül a bölcsőde telítettsége.

Ennek ismeretében merült fel az az ötlet, hogy családi napközit indítsunk Bicskén. Mi is a családi napközi?

"Egy alkalmas személy a saját otthonában vállalja olyan gyermekek gondozását, felügyeletét, akiknek Szülei különböző okok miatt a nap nagy részében másra kívánják bízni gyermekeiket. Az alapellátás keretében 20 hetes-14 éves gyermekek részére nyújt napközbeni ellátást. Koruknak és egyéniségüknek megfelelően gondoskodnak a gyerekekről, lehetőség szerint rugalmasan alkalmazkodva a szülők kéréseihez. A családi napközi 5-7 fős létszámmal működő családias hangulatú szolgáltató. A gyermekek igényeit és szükségleteit kielégítő otthonos biztonságos környezet. A kis létszám lehetővé teszi az egyénre szabott foglalkozásokat, a több figyelmet, a gyerekek egyéniségéhez illeszkedő fejlesztést."

A bicskei családi napközi a bölcsődés korosztályra korlátozódna, mivel úgy gondoljuk az óvodások elhelyezése megoldott a városban. Azonban ahhoz, hogy megtudjuk nyitni családi napközinek, szükségünk van az igények felmérésére. Arra, hogy egyáltalán volna-e igény egy ilyen jellegű intézményre Bicskén?

Kedves Anyuka!

Szeretne vissza menni, dolgozni?
Az állami bölcsődék már nem fogadják?
Nincs kire bíznia gyermekét?
Elég figyelmet szeretne fordítani gyermeke személyes fejlődésére?

A családi napközi, kora reggeltől vállalja a bölcsődés korú gyermekek rendszeres (egész/fél napos) napközbeni korra szabott felügyeletét, ellátását, sok játékkal, mozgással, egyéni és közös foglalkozásokkal.

A beindítás előtt szeretném tudni, hogy volna-e igény egy ilyen jellegű szolgáltatásra Bicskén, melynek lényege, hogy 5-7 gyermek (1,5- 4 éves) kis csoportban, családias légkörben tölthesse az időt. A napközi költségtérítéses, de lényegesen olcsóbb, mint egy magánbölcsőde!

Abban kérem a segítségüket, hogy amennyiben ez a szolgáltatás az Önök számára érdekes lehet, a lenti elérhetőségeken jelezzenek vissza nekem, hogy milyen feltételek mellett élnének ezzel a lehetőséggel, igényelnék-e a napközit?

Bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen fogadok!

Köszönettel:
Csúzy Andrea
70/338-0335
csandrea23@gmail.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása