50 méteres pillangón Hős Péter magyar csúcsot úszott Eindhovenben - 24,04 másodperces eredménnyel. Fő számában a 100 méteren még nem érezte igazán otthon magát a medencében.

Utolsó napra maradt a rövidebb táv, ahol Hős-tettet  hajtott végre megúszva élete legjobbját.

Hős Péter 1985. október 24-én született, s ez a dátum a családban azért is külön öröm mindmáig, mert édesapja, Hős Sándor is október 24-én született.

 

Petya négy és féléves korában kezdett el rendszeresen úszni Hódmezővásárhelyen.

Sporttagozatos általános iskolába ment (Szent István Testnevelés Tagozatos Általános Iskola), ahol már mindennapossá vált az úszóedzés Petya számára, aki a Hód Úszó Egyesület tagja lett.

 

„12 évesen került először felnőtt csapathoz, ahol Bán Sándor lett az edzője. Télen-nyáron napi két edzéssel készültek a soron következő feladatra. Reggel hatkor és délután ötkor volt csobbanás – kezdődött a tréning. Akkor még nem rendelkezett Vásárhely fedett uszodával, ezért télen óvatosan kellett mozogni a parton, nehogy vízbe ugrás előtt mezítelen lábuk megcsússzon a síkos jégen” – mondta el a bicske.info-nak Hős Sándor.

14 évesen Országos Felnőtt Bajnokságon 200 háton döntős volt.

Vásárhelyen a jó nevű Bethlen Gábor Gimnáziumban kezdett tanulni, másodéves korában azonban Bán Sándor edző Dél-Afrikába hívta, ahol a Pretoriában működő nagyhírű High Performance Centerben kezdett edzeni három éven át.

Ifjúsági bajnokságokat nyert, felnőttek között pedig a 200 pillangót például kétszer is abszolválta.

 

A Pretoriába látogató magyar úszóválogatott tagjai – köztük Verrasztó Evelin, Verrasztó Dávid és Gyurta Dani -, hazahívták. Péternek három év Dél-Afrika után már erős honvágya is volt és Verrasztó Zoltán, a Jövő SC elnökének köszönhetően a magyar klub tagja lett és hazajött.

 

Hős Péter kedvese Radványi Dóra, aki a 2010-es Budapesti Úszó Európa Bajnokságon első szinkronúszó magyarként jutott nemzetközi verseny döntőjébe.

Minden jót Nektek!

 

I.A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása