Először is: van egy olyan érzésem,hogy mindez csak színjáték,hiszen a költségvetést már elfogadták, abban a tavalyinál lényegesen kisebb összeget szánnak a "nemzeti összefogás pártja" által delegált ill. az ő színeikben megválasztott képviselőink az iskola működtetésére ami szintén jóval kevesebb volt az azt megelőző évinél. Vagy nem jól tudom?

Kérdés: Ha ezt a csapásirányt követik, néhány éven belül ez az összeg megközelíti majd a "0"-t?

Aztán csak úgy tolonganak a kérdések:

Biztos,hogy az oktatáson kell megspórolni ezt az összeget, nem lehetne esetleg olyan nem kötelezően önkormányzati fenntartású intézményeknél csökkenteni a támogatást kb a "0"-ra, ahol többségében felnőtt emberek úri passzióikat űzik, és véleményem szerint nem tömegsport, arról nem is beszélve, hogy tudtommal 2 azaz két bicskei tagja van a felnőtt csapatnak, sőt javítsatok ki, ha tévedek de még költségtérítés címén pénzt is kapnak egyesek!?

Na ez felháborít!!! Ha arra gondolok,hogy ugyanakkor azon filózgatunk, hogy milyen címszóval illessük az iskola tanári karánál tervezett "munkahelyteremtést"! Vagy ennyien állnak nyugdíj előtt!?

Továbbmegyek: Feltette mostanában valaki azt a kérdést; Mit keres egy több állással is megáldott polgármester a helyi tornaklub elnökségében? Fantasztikus ember lehet: tanár, országgyűlési képviselő, megyei képviselő, mellesleg polgármester (komoly pénzért természetesen) és még van ideje "A" csapatot is pesztrálni!?

Mert kérdem én: Melyik munkáját tudja száz százalékban ellátni? Mert azért természetesen teljes fizetés jár.  No de a többiért!?

Tanult barátom szavaival élve "0" Ft+ÁFÁ-ért már meg is súgtam honnan lehet az iskolának hirtelen "tízmilcsit" összeszedni: 4.400.000+http://bicske.blog.hu/media/image/201102/12*500.000

A bicskei vicctévé költségeiről nem is szólva.

A "kisebbségi"  (ez a szó valahogy idegen tőlem: miért van az, hogy ez alatt nem a német vagy szlovén stb. kisebbséget értjük, hanem csak azt az egyet, tehát roma kisebbségi) önkormányzati képviselő pedig előhúzta a mostanában oly divatos mindent ütő kártyáját: Szegregáció!

És nyert! Mert ráadásul összetalálkozott "pártunk és kormányunk" kinevezett helytartójának szándékával, aki a "város megmentője" címre pályázik eme a nemzetet  az oktatás fejlesztésével felemelő intézkedéscsomagjával!

Vagy talán szimpla gyávaságból enged az ombudsmannal való fenyegetőzésnek, esetleg így fizet a szavazatokért, no meg a város fájával aminek a melegénél sejtésem szerint nem a kertvárosi "Bözsi néni" fog vizet forralni! Ja, de ez más téma!

Osztályösszevonások!? Eddig nem az volt trend, hogy kis létszámú csoportokban a leghatékonyabb az oktatás?! Talán az oktatás színvonalánál mára fontosabb lett annak rövid távú költséghatékonysága, mert hosszú távon az oktatás milyensége határozza meg jövőnket!? Vagy ebben is tévedek!?

Ki merészeli az én gyerekeim tanulmányi előmenetelét ily módon visszavetni!? (Mert lássuk be, hogy ez az integráció nem a kisebbség felemelkedését szolgálja, hanem a többség visszahúzását, ugyanis azt aki nem akar kitörni a maga kis "önsegélyező" közegéből nem lehet erőszakkal felemelni onnan! Vagy, ha mégis megpróbálja önerőből vagy segítséggel a kitörést, saját kultúrközössége húzza, tartja vissza "hagyománytiszteletből".

Egyetértek azzal a gondolattal, hogy az integráció fedőnevű megvonási akciót nem Bicskén, nem most kellene meglépni.

Akinek több különböző korú gyermeke van az 4 órakor szakadjon majd többfelé!? Merthogy a kéthétalattrendetteszünk itt sem jött be (már itt is verik a tanárt)! A kisiskolások zaklatásáról nem is beszélve!

Legalább két olyan tagja is van a testületnek, akinek a gyermekei az egyházi iskolába járnak! Ja! A többi alattvaló gyerekének a sorsáról könnyű így  ilyen döntést hozni! Mondjuk a nagymama képviselőt -akinek az unokái az önkormányzatiba járnak- nem egészen értem, vagy erről nem egyeztetett a szülőkkel!?

Én azt hittem ebben a testületben van néhány intelligens ember is, de reményeim mára elszálltak.

Csak jónéhány bólogatójánost és vak vagy gyengénlátó politikai végrehajtót látok! Tisztelet a kivételnek: aki erre a költségvetésre bármilyen okból nemmel szavazott.

Szomorú vagyok!

Engem nem érdekel, hogy hivatal előtt milyen csicsás kandeláber áll, hogy milyen színű térkő van a rendelő előtt, vagy milyen laptopot, telefont kaptak a tisztelt képviselők, milyen kabinetet hoznak létre, csak ne a gyermekeim fizessék meg az árát!

És ebben az egészben egy iskola tanult és az oktatásért elhivatott vezetője tevékenyen részt vegyen!? Ez több mint elgondolkodtató!

Talán az a cél,hogy ezt az iskolát is elhagyják a jobbfejű, tanulni akaró diákok!? Mert amilyen jövőt felvázoltak a szóba jöhető lehetőségekkel, ilyen körülmények közül elég nehéz lenne startolniuk!

Elfáradtam, ma is 3-kor keltem (most http://bicske.blog.hu/media/image/201102/1 óra), hogy a gyerekeimnek megpróbáljam biztosítani a Szebb Jövőt!

ui: De TI a mindenható kétharmadotokkal eddig csak nehezítettétek!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása