Idén erre a megmérettetésre 9 általános iskola (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Bicske, Szent László Általános Iskola Bicske, Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon Bicske, József Nádor Általános Iskola Alcsútdoboz, Zsámbék Premontrei Általános Iskola, Vértesboglári Általános Iskola, Lovasberényi Általános Iskola, Német Nemzetiségi Általános Iskola Etyek, Kozma Ferenc Általános Iskola Baracska) 33 tanulója jelentkezett, így ez a kulturális esemény Fejér megye egyik legnagyobb versmondó találkozójává nőtte ki magát.

A középiskolásokéval együtt 42 szavalatot értékelt az iskola hajdani diákjaiból álló zsűri, melynek elnöke Csomor Ági színésznő, a Gór Nagy Mária Színitanoda tanára volt, tagjai Máténé Antal Éva református lelkész, valamint Jakabné Borostyán Krisztina, a Zánka KHT. ügyvezető igazgatója (mindketten a Vajda régi Kazinczy-díjas tanulói).

Az igen színvonalas versenyen (s ezt nem az udvariasság mondatja) hallhattunk klasszikus és modern verseket, prózarészleteket; volt kis „előadóművész”, aki könnyet csalt a szemünkbe, s voltak, akiknek produkcióját végig derültség kísérte. Felemelő érzés ennyi az irodalmat kedvelő embert együtt látni egy zsúfolásig telt teremben.

A verseny végeredménye a következő lett:

Középiskolai kategória

1. helyezés: Szecsődi Ágnes (10.a) és Breuer Imre (11.a)
2. helyezés: Börcs Fanni (12.c)
3. helyezés: Csévi Alexandra (10.a)

Általános iskolai kategória

1. helyezés: Szilágyi Zselyke (Etyek) és Nagy Boglárka (Zsámbék)
2. helyezés: Vigyikán Villő (Csokonai – Bicske) és Szabó Bálint (Szent László – Bicske)
3. helyezés: Monos Adél (Csokonai – Bicske) és Ilyés Roland (Vértesboglár)
4. helyezés: Bakó Noel és Kiss Gábor (mindketten Szent László – Bicske)
5. helyezés: Pásztor Vivien (Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon – Bicske)

A verseny végén „A kistérség legjobb általános iskolás versmondója” feliratú váza (Kiss Irén bicskei keramikus alkotása) ebben a tanévben (a Csokonai, a Szent László és a József Nádor iskolák után) az etyeki iskola birtokába került Szilágyi Zselyke korát meghazudtolóan érett, értő-érző versmondásának köszönhetően.

A Vajda János Gimnázium ezúton fejezi ki köszönetét a felkészítő tanároknak igen színvonalas munkájukért, az általános iskoláknak megtisztelő részvételükért, s a gyerekeknek azért, hogy ilyen szép délutánban lehetett részünk. Reméljük, hogy jövő márciusban még több iskola, diák, tanár hallja meg hívó szavunkat egy tavaszköszöntő versünnepre…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása